nem ritkulnak a járatok

2020.08.27. 10:39

Utószezoni menetrendre vált a MÁV a Balatonnál

A vasúti nyári menetrend hagyományosan augusztus utolsó hétvégéjéig tart, de az utószezonban is sűrűbb menetrenddel, nagyobb kapacitással és magasabb szolgáltatási színvonalat biztosítva közlekednek a vonatok Balatonhoz.

Forrás: pexels

A társaság közlése szerint a MÁV-Start szeptember végéig biztosítja a Balaton 24 és Balaton 72 elnevezésű kedvezményes napijegyeket is.

A közleményben hangsúlyozták, hogy az idén biztonságosabb itthon nyaralni, ezért várhatóan kora ősszel is a szokásosnál többen utaznak a Balatonhoz. Tájékoztatásuk szerint az utószezoni menetrendet a korábbi évek magas utasforgalmi tapasztalatai alapján alakították ki.

Az északi parton az utószezonban Budapest és Tapolca között mindennap kétóránként közlekednek a Kék Hullám sebesvonatok nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsival, kerékpárhelyjegy váltása nélkül.

Emellett Budapest és Balatonfüred között hétköznap 2 pár, hétvégén 5 pár Katica sebesvonat jár klímás, részben akadálymentes Desiro motorvonattal. Hétköznapokon Székesfehérvár és Balatonfüred között személyvonatok közlekednek a Katica vonatok pótlására. Szintén járnak majd péntek délután, illetve hétvégén Tekergő gyorsvonatok is Budapest és Tapolca között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!