gyász

2021.12.03. 15:05

„Nem akartam szánalmassá válni” – Magányosan hunyt el a magyar énekesnő

November 30-án tragikus hirtelenséggel, 76 éves korában elhunyt Magyarország első tinisztárja, Ambrus Kyri.

Ambrus Kyri halála teljesen ledöbbentette a magyar sztárvilágot: Korda György rosszul lett, amikor megtudta a rossz hírt, de Zalatnay Cilit is nagyon megviselte egykori barátnője halála. A magyar táncdalénekesnő évtizedek óta élt újpesti házában a nyilvánosságtól teljesen elszigetelten, az ápolóján kívül senkivel sem tartotta a kapcsolatot. Ő erősítette meg, hogy Ambrus Kyri magányosan hunyt el otthonában – írja a Bors.

Az énekesnő 1987-ben vonult vissza. Édesapja agyvérzést kapott, a kórházból hazatérve Kyrinél lakott, és haláláig az énekesnő gondozta. Mivel nem merte egyedül hagyni, inkább megkímélte magát az izgalmaktól és csak neki szentelte életének ezt a szakaszát. De más oka is volt annak, hogy kerülte a nyilvánosságot.

„Ez egy korhoz kötött szakma. Nem akartam szánalmassá válni. Látom a korombéli kollégáimon, hogy foggal-körömmel ragaszkodnak az énekléshez. Én nem akartam így járni, és nem bántam meg, hogy visszavonultam”

– nyilatkozta Ambrus Kyri 2015-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában