Kulturális szervezetek

2018.06.15. 11:30

Magyar szakembert választottak az Európai Zenei Tanács vezetésébe

Zsoldos Dávid, a Magyar Állami Operaház tanácsadója személyében 13 után újra magyar tagja lett a testületnek.

A dalszínház pénteki közleménye szerint a Magyar Zenei Tanács képviseletében delegált Zsoldos Dávidot június 10-én választották be a szervezet elnökségébe.

A tizenhat nominált közül négy korábbi és négy új tagot választottak meg. A testület elnöke továbbra is Ian Smith (Live Music Now Scotland), alelnöke Victoria Liedbergius (Norvégia), tagjai Willem van Moort (Hollandia), Eirik Birkeland (Norvégia), Joanna Grotkowska (Lengyelország), Audrey Guerre (Franciaország), Michalis Karakatsanis (Ciprus), Zsoldos Dávid (Magyarország).

Legutóbb 2001 és 2005 között, Schanda Beáta Bánffy Miklós-díjas menedzser személyében volt magyar tagja az elnökségnek.

Zsoldos Dávid, a Papageno ügyvezető igazgatója a Zeneakadémián végzett zongoraművész, később zenetörténész szakon. 2002-ben alapította a Fideliót, majd a PORT.hu és Fidelio egyesüléséből alakult Libri Média ügyvezetője volt 2015-ig. Capriccio című zenei műsora 7 évig volt hallható a RadioCafé 98.6-on, illetve a Klasszik Rádió 92.1-en. Tizenkét éve a Müpa, 2011 óta a Magyar Állami Operaház tanácsadója, a Magyar Zenei Tanács mellett a legjelentősebb nemzetközi ifjúsági zenei szervezet, a Jeunesses Musicales Hungary elnökségi tagja.

Az Európai Zenei Tanács (Europaen Music Council – EMC) 1972-ben alakult, 1992 óta viseli az EMC nevet. Olyan európai ernyőszervezet, mely az IMC európai tagjait, 31 ország összesen 75 zenei szervezetét (nemzeti zenei tanácsok, nemzetközi és európai szervezetek, valamint nemzeti és szakosodott zenei szervezetek) fogja össze. Támogatja a zenészek, művészek mobilitását, valamint lehetővé teszi a tagok hatékonyabb együttműködését és a rendszeres eszmecserét.

Borítókép forrása: Magyar Állami Operaház / " target="_blank" ">Youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában