barcelona - futballárium

2018.07.17. 11:26

A Camp Nou mellett várták a magyar pólósokat

Kovács Barnabás, Barcelona magyarországi főkonzulja meghívásának eleget téve hétfő este újságírók kíséretében egy magyar tulajdonú étterembe látogatott a magyar férfi vízilabda-válogatott.

A legendás Camp Nou Stadiontól néhány száz méterre található Futballáriumban Kovács Barnabás hangsúlyozta,

a katalán fővárosban különösen ügyelnek arra, hogy az ideérkező magyar sportolókat – legyen szó akár vízilabdáról vagy kézilabdáról – az itt élő honfitársaik lehetőleg a helyszínen buzdítsák.

Hozzátette: a szerdai, olaszok elleni rangadót ő is a Piscines Picornellben szurkolja majd végig.

A férfi vízilabda-válogatott fogadása Barcelonában a magyar tulajdonosok által üzemeltetett Futballáriumban 2018. július 17-én.

A főkonzul hangsúlyozta, bízik benne, hogy a magyar válogatott Európa-bajnokként térhet majd haza.

A Futballáriumot eredeti magyar és külföldi sportereklyék díszítik,

a falakon többek között az Aranycsapat, valamint a Barcelona legendás magyar triójának – Kubala Lászlónak, Kocsis Sándornak és Czibor Zoltánnak – portréja látható. Emellett például a katalán sztárcsapattól az idény végén távozott Andrés Iniestának dedikált mezeit, valamint borait is meg lehet itt találni. A rendkívül hangulatos és sportos étterem tulajdonosai, Büki Péter és Beke Erika ötödik éve üzemeltetik a Futballáriumot, amely óriási népszerűségnek örvend elsősorban a magyar és külföldi futballrajongók között, ráadásul jó ideje már a klubbal is együttműködnek – sociok, azaz pártoló tagok a Barcánál.

A magyar tulajdonosok, Büki Péter és Beke Erika által üzemeltetett Futballárium Barcelonában.

Az étterem kedden az Európa-bajnokságon címvédőként szereplő női válogatottat is megvendégeli azt követően, hogy 15.30 órától a szerbekkel játszik.

Borítókép: Märcz Tamás, a vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya beszél (k) a csapat fogadásán Barcelonában a magyar tulajdonosok által üzemeltetett Futballáriumban 2018. július 17-én. Mellette Büki Péter (b2) és Beke Erika (b), a Futballárium tulajdonosai illetve Kovács Barnabás barcelonai főkonzul (b3)

Képek forrása: MTI / Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik