World Urban Games

2019.08.27. 15:51

Új olimpiai sportágak mutatkoznak be Budapesten

Az utcai sportok világjátékának lebonyolítására 50 város jelentkezett, és ezek közül a magyar főváros által kínált program bizonyult a legmegfelelőbbnek.

A jövő évi tokiói és a 2024-es párizsi olimpián debütáló sportág is bemutatkozik majd a Budapesten szeptember 13. és 15. között sorra kerülő első World Urban Gamesen (WUG), az utcai sportok világjátékán.

Keddi közleményükben a szervezők emlékeztetnek arra, hogy a Nemzetközi Sportszövetségek Szövetsége (GAISF) az idén először rendezi meg a WUG-ot, melynek lebonyolítására 50 város jelentkezett, és ezek közül a magyar főváros által kínált program bizonyult a legmegfelelőbbnek.

Az eseményen a versenyzők hat sportágban, 3x3 kosárlabdában, BMX freestyle-ban, breaktáncban, parkourben, inline görkorcsolyában és repülő korong freestyle-ban mérik majd össze tudásukat. A 3x3 kosárlabda az olimpiai programban első alkalommal jövőre, a tokiói nyári játékokon szerepel majd, breaktáncban pedig először a 2024-es ötkarikás eseményen osztanak érmeket. A World Urban Gamesen bemutató sportágként a laser run (lézerlövészetes futás) és az evezős ergométer is jelen lesz.

Magyar indulók 3x3 kosárlabdában, parkourben – melyben a sportolók akadályokon keresztül jutnak el minél gyorsabban és minél kevesebb energia-befektetéssel egyik helyről a másikra -, valamint BMX freestyle-ban indulnak a WUG-on.

A szervezők hangsúlyozták, mind a hat sportágban jelen lesz Budapesten a világ legjobb öt versenyzője.

A World Urban Gamesre – amely a sport mellett zenei fesztivál is lesz – a Soroksári útnál, a Nagyvásártelepen kerül sor, és az esemény online regisztráció után ingyenesen lesz látogatható.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!