A fado szupersztár

2023.07.14. 11:30

Mariza a VeszprémFesten

A fado szupersztár, Mariza lépett fel a VeszprémFest csütörtök esti programján a Veszprém Arénában.

Veol.hu

Fotó: Nagy Lajos

A negyvennyolc éves portugál-mozambiki származású művésznőt tartják jelenleg a portugál kultúra egyik legnagyobb nagykövetének, aki nem csupán kiválóbb fadoénekesnő, de a világ színpadainak egyik nagy dívája is. Egyedülálló zenei stílusa a fadóban gyökerezik, de repertoárjában a műfaj klasszikus és kortárs tételei mellett zöld-foki-szigeteki morna, valamint brazil és spanyol klasszikusok dallamok is szerepelnek. 2001-ben robbant be a világzene élmezőnyébe, azóta pedig a világ csaknem összes jelentős előadóhelyén fellépett és olyan zenei nagyságokkal muzsikált együtt, mint Gilberto Gil, Lenny Kravitz és Sting. Több ízben jelölték Latin Grammy-díjra, a BBC Radio 3 pedig három alkalommal is a legjobb európai világzene előadónak járó díjjal ismerte el tehetségét.

Ahogy a szerda esti, úgy a csütörtöki is a Veszprém Arénában tartották az eső miatt. Mariza elbűvölte, magával ragadta a közönséget, káprázatos volt. Úgy tűnt, mintha mindannyiunk legjobb barátjaként állt volna a színpadra, egy ponton mikrofon sem kellett neki a tér beénekléséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!