Gyász

2024.05.31. 12:08

Elhunyt Tompos Kátya, aki soha nem a díjakért énekelt, játszott (videó)

Meghalt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Príma díjas színésznő. Veszprémben is fellépett, 2019-ben zenésztársaival együtt megkapta a Hangvilla könnyűzenei díjat.

Veol.hu

A Hangvilla könnyűzenei díjat 2019-ben második alkalommal adták át Tompos Kátyának, Hrutka Róbertnek és az Antal Gábor Triónak. Tompos Kátyának 2013-ban Keresztül Európán címmel jelent meg első szólólemeze, amely varázslatos zenei utazás Angliától Oroszországig. Dalok angol, francia, bolgár, magyar és orosz nyelven, melyeket Hrutka Róbert öltöztetett megfelelő zenei köntösbe. A három díjazott 2020. január 11-én a Hangvillában muzsikált közösen. A koncerten elhangzottak francia és orosz dalok, Tompos Kátya és Hrutka Róbert saját szerzeményei a színművész, énekesnő első, illetve második, Holdjárat című lemezéről, valamint a Juhász Gyula Szerelem? című versére írt szám.

A koncert előtt a színésznő interjút adott lapunknak, színházról, filmről, koncertekről beszélgettünk vele. Tompos Kátya akkor azt mondta: nem a díjért dolgozik, játszik, énekel, de ha akad, aki észreveszi, az jólesik neki. Arról, hogy a színház vagy az éneklés volt előbb az életében, így nyilatkozott: "Mindig zavarba hoz, amikor arról kérdeznek, színész vagy énekes vagyok-e. Színésznő vagyok, mert az a végzettségem, arról van papírom. De valójában nem a papír a lényeg, hanem az, hogy az ember mit csinál. Én többet játszom a színházban, de mellette sokat koncertezem." 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában