Segítsüti

2017.09.27. 15:25

Veszprémi gasztroblogger is süt a „kacifántos” gyerekekért!

Finomságokkal is lehet segíteni a rászorulókon, erről szól a Segítsüti!

Horváth Virág

A Segítsüti története 2009-ben indult, az első, gasztrobloggerek civil összefogásával született jótékonysági süteményárveréssel. A Segítsüti akció immár évente kétszer kerül megszervezésre, tavasz és ősz elején, a nyereményjáték pedig karácsonykor. Az akciók szervezésének leglényegesebb eleme a támogatott civil szervezetek, egészségügyi intézmények segítése kizárólag tárgyadományok formájában vagy szolgáltatási összegek, térítési díjak átvállalásával történjen.

Kacifántos gyerekek?

2017 őszén a Segítsüti kezdeményezéssel Völgyzugolyház Alapítványt támogatják. A nagyon frissen, 2017-én elején megalakult a Völgyzugolyház Alapítvány a Kacifántosokért nevű szervezet, mely sérült gyermekek szüleinek összefogásából jött létre. Küldetésük a sérült/kacifántos gyermekek és családjaik támogatása, életminőségének javítása, a társadalmi integrációjuk elősegítése.

Tavaly indították el tanodájukat, a Zugolydát, ahol egy óvodás és iskolás korú kiscsoporttal elkezdődtek az integrált foglalkozások az egyik tanodás gyerekszobájában. Tervük, hogy jelenlegi (ideiglenes) helyükről a végső bázisukra költözve, más sorstársak számára is megnyugtató, az igényekre célzottan reagáló, rendszerszintű megoldást biztosítsanak a társadalomból kiszoruló súlyosan és halmozottan sérült gyermekek és családjaik számára. A helyi önkormányzat támogatásával hamarosan új helyre költözhetnek, amit a felújítások után számtalan fejlesztőeszközzel kell felszerelni.

Ebben a törekvésükben szeretnének melléjük állni, és a süti árverésen befolyt összeget a Völgyzugolydában használható fejlesztő eszközökre költeni. Szándékukat 30 lelkes gasztroblogger segít megvalósítani, akik a megszokott lelkesedéssel és szeretettel készítik el az árverésre felajánlott süteményeket.

Segíteni szeretnék, mit kell tennem?

Licitálni a felajánlott 30 csodás süteményre 2017. szeptember 25-én, hétfőtől egy egyszerű regisztráció után  ITT lehet, az árverés vége pedig 28-án csütörtökön 16.00 órakor lesz. Hétfőn reggel kezdenek el felkerülni a blogokba a süti felajánló posztok, nem sokkal később pedig a Segítsüti oldalán is láthatják majd az egyes darabokat, és ugyanitt tehetik meg licitjeiket is.

A jótékonysági akciót a Facebookon is figyelemmel kísérhetik.

Pixie Pie – Veszprémben nevelkedett gasztroblogger sütijére is licitálhat!

Pixie Pie, vagyis Németh Polly „Pixie” neve ismerős lehet, különböző reggeli tv műsorokban is sűrűn sütöget, de aki igazán elmélyedt a gasztroblog világában, bizonyára találkozott már a nevével. A veszprémi származású anyuka idén a nyolcadik alkalommal vesz részt a jótékonysági akcióban, ezek az éven egy fügés, karamellás diótortával. „A blogommal egyidős első szülött fiacskám, így, aki szülő, az tudja, hogy az anyukák extra érzékenyen reagálnak minden gyerekeket érintő problémára. Mivel elsősorban beteg, vagy sérült gyerekek kerülnek ilyenkor a gyűjtés fókuszába, a szívünket is belesütjük a süteményekbe.” – mondta el kérdésünkre Polly, majd hozzátette, „aki licitál az árverésen, biztos lehet benne, hogy igazi, házias süteményt kap majd a legkiválóbb alapanyagokból, gyerekek által tesztelt ízekkel, mivel mindenki a saját családján teszteli az első, fotózáson modellt álló darab sikerét.” Jelenleg Pixie Pie tortájára érkezett a legmagasabb licit:„ Nagyon örülök, hogy már az akció kezdetén ilyen jól ”teljesít„ a tortám, remélem a negyedik nap végére ismét szép összeget sikerül gyűjtenie.”

Noha a gasztro-mami jelenleg Budapesten él és dolgozik családjával együtt, megsúgta nekünk, hogyha veszprémi nyerné meg a Segítsütis tortájára a licitet, előre egyeztetett időpontra nagyon szívesen leszállítaná Veszprémbe is a tortát.

Szóval, hajrá, Veszprém! Az aukció 2017. szeptember 28. 16 óráig tart!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában