tavaszi varázslat

2018.05.20. 08:00

Szabó Annamária nőiruha-készítőnek valóra vált az álma

A közelmúltban tartottak divatbemutatót az alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Házban. Több mint kétszázan jelentek meg az eseményen.

Szendi Péter

Szabó Annamária 1993-ban végzett nőiruha-készítőként. Idestova huszonöt éve dolgozik a szakmájában. Szereti a munkáját, ugyanakkor nagy szívfájdalma, hogy ennek a szakmának nincs kellő utánpótlásbázisa, nem is tudja, mi lesz a jövőben Fotó: Szendi Péter

Szabó Annamária főszervező 1993-ban végzett nőiruha-készítőként. Idestova huszonöt éve dolgozik a szakmájában. A méretes ruhakészítéstől, a modellezésen át, a minőség ellenőrzéséig megtanulta a divatszakma fortélyait. Munkája során több divattervezővel is együtt dolgozott a Dunakanyarban és Budapesten, tőlük sokat tanult. Igyekszik folyamatosan fejlődni, követni az aktuális trendeket. Munkája a hobbija és egyben a szerelme, nagyon szereti mindezt csinálni.

Szabó Annamária 1993-ban végzett nőiruha-készítőként. Idestova huszonöt éve dolgozik a szakmájában. Szereti a munkáját, ugyanakkor nagy szívfájdalma, hogy ennek a szakmának nincs kellő utánpótlásbázisa, nem is tudja, mi lesz a jövőben Fotó: Szendi Péter

- Kiskorom óta készítettem a babáknak ruhákat, már ekkor éreztem, hogy nekem ez lesz a hivatásom. Nyolcadikos voltam, amikor pályaválasztás előtt álltam, és jelentkeztem a Táncsics Mihály Szakmunkásképzőbe mint varrónő és nőiruha-készítő. Sajnos ennek a szakmának nincs kellő utánpótlásbázisa, nem is tudom, mi lesz a jövőben. Férfiruha-készítőként nincs külön végzettségem, de autodidakta módon ezt is megtanultam. Férfiruhákat készíteni, úgy érzem, nehezebb, hiszen teljesen más a férfi anatómiája, mint a nőé. De aki a szakmát szereti, annak nem lehet akadály, hogy a cipzár melyik oldalra nézzen, fontos odafigyelni ilyenkor a gombolásra is, hiszen fordítva van – avat be a szakma rejtelmeibe Panni, aki közben szorgosan dolgozik, jár a varrógép, szó szerint izzik a keze alatt a munka. Nagy örömére az alsóörsi divatbemutatónak jó volt a visszhangja.

A rendezvény ötlete és inspirálója Kovácsné Kasza Katalin volt, aki nagyon sokat segített Annamáriának. Mivel az esemény a Tavaszi varázslat címet kapta, igyekeztek úgy berendezni a színpadot, hogy a nézők minél színesebb, látványosabb programot kapjanak. Egyben változtattak a két évvel ezelőtti divatbemutatóhoz képest, sokkal pörgősebb, gyorsabb volt az esemény. A ruhák, a színek mind a tavaszi termékeket idézték. Szeretnének további divatbemutatókat tartani, mert úgy érzik, erre a környéken nagy igény van. Igyekeznek minden évben valami újat produkálni, alkotni. Céljuk a folyamatos fejlődés, de mindezt szépen, apránként, ahogy eddig tették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában