a közösség erejéről is szólt az ünnep

2019.03.06. 07:00

Jótékony céllal rendeztek pogácsafesztivált Pétfürdőn

Jótékonysági céllal, tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Télűző Péti Pogácsafesztivált a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárban szombaton.

Leitner Vera

A Panelkuckó Napközi Otthonos Óvoda Méhecske csoportja is színpadra lépett

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ötven résztvevő – köztük két óvodás csoport – sütött pogácsát a szombaton megrendezett Péti Télűző Pogácsafesztiválra. Ez alkalommal a programot ugyan nem versenyként hirdették meg, ám a pogácsasütők előző évekhez képest is kiugróan magas száma arról árulkodik, hogy a település lakói így is nagy lelkesedéssel néztek a tizenegyedik éve megrendezett esemény elé. A résztvevők elsősorban klasszikus pogácsával készültek a jótékonysági pogácsavásárra, sokan sajttal, szezámmaggal ízesítették a tésztát. Szép számmal akadtak olyanok is, akik valamilyen különleges ízesítésű, így kolbászos, medvehagymás, kapros, diós vagy káposztás pogácsát, illetve boszorkánypogácsát sütöttek a télűző fesztiválra, melynek bevételét ez alkalommal a Panelkuckó Alapítvány javára ajánlotta fel a közösségi ház.

A Panelkuckó Napközi Otthonos Óvoda Méhecske csoportja is színpadra lépett Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Igaz, hogy az itt élők napról napra, hétről hétre találkoznak, beszélnek egymással, de a hétköznapokban mindnyájan el vagyunk foglalva a munkánkkal, a családunkkal, gondjainkkal, bajainkkal. Az ilyen ünnepi alkalmak azok, amikor egy kicsit egymás felé fordulhatunk, egymás szemébe nézhetünk, koccinthatunk, beszélgethetünk. Ezek az ünnepek a közösség erejéről is szólnak – mondta el a programot megnyitó köszöntőben Angeli Katalin, a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár vezetője.

Az eseményen több péti civil szervezet és művészeti csoport is képviseltette magát, így színpadra lépett a Panelkuckó Napközi Otthonos Óvoda Méhecske csoportja, Simák Larina, Lálity Dominik, Kujber Vivien, a Dance Action SE, az Eszterlánc Mazsorett Együttes, a Muskátli Táncegyüttes, valamint a veszprémi TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad. Ezt követően az emeleten pogácsavásár kezdődött, ahol a résztvevők megkóstolhatták, megvásárolhatták a fesztiválra készített süteményeket. A program részeként a gyerekeknek a tízéves Mézengúzok zenekar adott interaktív farsangi koncertet, a Várpalota–Pétfürdői Kertbarát Kör pedig idén is borral és forró teával fogadta a megjelenteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában