az első megyei kutyás terepfutó verseny

2019.04.26. 11:00

Családi siker kétkutyás fogattal Magyarpolányban

Az Északi Szánhúzó Kutyások Sportklubja, illetve a Magyar Kutyasport Szövetség fő szervezésében nemzetközi kutyafogathajtó versenyt és az első Veszprém megyei kutyás terepfutó versenyt tartották a településen Húsvét-kupa néven a napokban.

Borsos Renáta

Az első helyen a tizenhárom esztendős Varga Alma végzett, míg második helyre édesanyja, Varga Zoltánné Hajni futott be.

Fotó: Németh Krisztián

A különleges sportesemény létrehozásában társszervezőként a magyarpolányi önkormányzat vállalt meghatározó szerepet, mellette civil szervezetek segítették a rendezvény lebonyolítását.

Az első helyen a tizenhárom esztendős Varga Alma végzett, míg második helyre édesanyja, Varga Zoltánné Hajni futott be. Fotó: Németh Krisztián

A versenyre 180-an neveztek, Magyarország mellett Ausztria, Szlovákia, Szlovénia és Szerbia is képviseltette magát. A magyarpolányi focipályán elsőként a nyolc-, a hat-, a négy- és a kétkutyás fogatok, majd a kutyás kerékpárosok, őket követve a dogscooteresek (azaz kutyás rolleresek) és végül a kutyás futók álltak a rajtvonalhoz. A három és fél kilométeres versenytávon bármilyen fajtájú kutyával rajthoz lehetett állni. A polányi eredményekre koncentrálva, D1 kategóriában, kétkutyás fogattal első helyen a tizenhárom esztendős Varga Alma, míg második helyen édesanyja, Varga Zoltánné Hajni végzett.

A Varga családban anyát és lányát egyaránt magával sodorta ez a különleges sport, mindketten kutyafogat-hajtásban versenyeznek az élvonalban. Élő bizonyítékai annak, hogy ez a sport nemcsak az északi népeké, hiszen mindkét magyarpolányi hölgy az Európa-bajnoki címet is megszerezte már. Birtokukon szép, okos és hatalmas teherbírású husky kutyákkal élnek: számuk több mint egy tucat.

Az édesanya lapunknak elmondta, hogy november 7–10-e között kutyafogathajtó-Európa-bajnokság lesz fajtatiszta szánhúzó kutyák számára a településen. A nagyszabású megmérettetésre előreláthatóan közel 20 országból több száz versenyző érkezik kísérőikkel együtt.

Az Europa Nostra-díjas településen minden bizonnyal kuriózumnak számít majd a verseny.BRM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában