Fűzfatojással díszítették a falut

2019.04.16. 07:00

Húsvétvárás közös kézművességgel, vonósokkal

A húsvétra hangolódás jegyében ünnepi kézműves foglalkozást, illetve lelki elmélyülést, interaktív zenei élményt nyújtó komolyzenei koncertet szerveztek.

Laskovics Márió

. A gyerekek rokonaik körében tojás- és nyusziformákat készítettek a kézműves foglalkozáson.

Fotó: Merész Andrea

Köztéri dísz gyanánt húsvéti fűzfatojást készítettek közösen az érdeklődők húsvétváró kézműves foglalkozás keretében múlt szombaton a helyi könyvtárb

A gyerekek rokonaik körében tojás- és nyusziformákat készítettek a kézműves foglalkozáson.
Fotó: Merész Andrea

an, majd az alkotást követően a KELLA csellóegyüttes adott ünnepre hangoló koncertet a kultúrházban.

A pápai KELLA csellóegyüttes interaktív zenei élményt nyújtott a nórápiaknak.
Fotó: Merész Andrea

Mint Antalné Ihász Mária polgármester beszámolt róla, hogy a gyermekek szüleikkel és nagyszüleikkel együtt húsvéti tojásformákat és a számtalan egyedi megformálású nyusziformát készíthettek Hiérné Fülep Vivien közreműködésével. Az elkészült, szebbnél szebb alkotásokkal aztán feldíszítették a művelődési ház előtt elhelyezett fűzfatojást, melyet kézen fogva körbeálltak és verssel, énekkel köszöntötték a közelgő húsvéti ünnepeket. Ezt követően meleg tea, aprósütemény várta a gyermekeket.

A KELLA zenekar koncertjét nagy érdeklődés kísérte. A gyermekek körében az interaktív zenélés, a hangszerek megszólaltatási lehetősége csak fokozta a zenei élményt.

– A kisgyermekes szülők szeretettel jönnek az ilyen és ehhez hasonló családias együttlétekre. Szívesen vesznek részt a falu tisztábbá tételére felszólító akciókban, továbbá az értékeink szebbé formálásában, mint például a mostanában megújult turisztikai falutábla. Mindezek közös összefogással tudnak megvalósulni, ugyanúgy, mint ez a mostani húsvéti együttlétünk is, ahonnan mindenki élményekkel feltöltődve, színes alkotásokkal tért haza – nyilatkozta lapunknak a községet január óta vezető polgármester, Antalné Ihász Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában