olajra vizet önteni?

2019.05.16. 15:00

Családi nap a balatonfüredi tűzoltóknál

Vidám, ugyanakkor nagyon hasznos családi napot szervezett a Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság a napokban.

Kovács Erika

Nagyon sokan érdeklődtek a családi nap iránt

Fotó: Balogh Ákos

-Lássák meg a kívülállók, valamint a családtagok is azt, hogy milyen munkát végeznek a tűzoltók, és milyen együttműködésben történik adott esetben a mentés a rendőrökkel, mentősökkel, érvelt a családi nap mellett Milos Mihály parancsnok.

Nagyon sokan érdeklődtek a családi nap iránt
Fotó: Balogh Ákos

A szép számú közönség ezúttal is az életből vett helyzetekben, mint például lakástűz, égő olaj, láthatta, illetve tanulhatta meg, hogy milyen hamar és váratlanul keletkezhetnek tüzek, és mit kell tenni adott esetben. Így például égő olajra nem szabad vizet önteni, hanem a lángokat minél hamarabb le kell fedni, például egy fedővel. A családi napon statiszták mutatták be a sérültek szállítását, akiket adott esetben mentőautóval, illetve mentőhelikopterrel visznek kórházba.

A jelenlévők megnézhették a parancsnokságot, beülhettek a tűzoltóautókba is, a gyerekeket pedig különféle játékokkal várták a családi napon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában