Fókuszban a tehetség és a kreativitás

2019.05.07. 11:00

Tanulmányi versenyek az ajkai Borsos iskolában

Magyar nyelvi és művészeti vetélkedőt tartott a város általános iskolái részvételével a Borsos Miklós Általános Iskola április 30-án. A rajzversenyt 23. alkalommal szervezték, amelyen harmadikosoktól a nyolcadik osztályosokig mutatták meg tehetségüket és kreativitásukat a tanulók.

Tisler Anna

A nyelvi vetélkedőn számot adtak a diákok találékonyságukról, logikus gondolkodásukról is.

Fotó: Györkös József

A zsűri elnöke Csabai Tibor pedagógus, grafikus művész volt. Az évfolyamonként eltérő feladatok között volt cirkuszi élmény megrajzolása, kreatív montázs készítése, szobor tervezés Ajka egyik közterére, valamint cégnek arculat és logótervezés.

A harmadikosoknál Illés Viktória, Molnár Kincső és Szövérfi Ivett lett a sorrend. A negyedikeseknél Longhi Elizabet lett a legjobb, a második helyezést Szóka Bíborka, a harmadikat Hoffmann Nóra érdemelte ki. Az ötödik osztályosoknál Füredi Richárd, Pál Zsanka és Herbent Bence kapott oklevelet és könyvjutalmat. A hatodikosoknál Szakál Zoé győzött, őt követte Kovács Anna valamint Zsoldos Eszter. A hetedik évfolyamon Kovács Luca alkotását értékelte a legszebbnek a zsűri, második lett Veres Gergő, harmadik Kaufmann Erik.

A nyelvi vetélkedőn számot adtak a diákok találékonyságukról, logikus gondolkodásukról is.
Fotó: Györkös József

A legidősebbeknél Süveges Klaudia, Menyhárt Nóra és Tokolics Aisa lett a sorrend. Különdíjat kapott a hetedikes Strausz Regina, a harmadikos Lovasi Dóra és a negyedikes Sztolarik Koppány. Az anyanyelvi vetélkedőn a szervezők nem csupán a diákok tantárgyi ismereteire voltak kíváncsiak, hanem a találékonyságukra, logikus gondolkodásukra is. A több, mint két órán át tartó feladatmegoldásban a felső tagozatosok többek között rímcsokorral, szópár alkotással, szótagjátékkal szerezhettek pontokat. A dobogós helyezettek könyvet is kaptak.

A győzelmet a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola három diákja, Gáspár Dénes, Menyhért Máté, Takács Gergő szerezte meg. Második helyen végzett a Fekete István – Vörösmarty Mihály általános iskola csapata, Vörös Zétény, Szántó Dávid, Andor Ádám. A harmadik helyezést is a Szent István iskola diákjai érdemelték ki, Bakos Márton, Botos Luca, Zarka Dominik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában