kezdjük el időben

2019.06.21. 07:00

Okosan csomagoljunk a nagy, nyári utazásra

A nyári vakációra készülve jól tesszük, ha körültekintően csomagolunk, ne maradjon otthon semmi, amire feltétlenül szükségünk lehet.

Tóth B. Zsuzsa

A nyaraláshoz szükséges dolgokat már hetekkel az indulás előtt elkezdhetjük összerakni

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Érdemes időben beszerezni a szükséges gyógyszereket, fájdalom- és lázcsillapítót, valamit hasmenés esetére és ragtapaszt, alapvető kötszert is. A csomag összeállításához kérjünk segítséget a gyógyszertárban.

Annak tudatában csomagoljuk be a poggyászt, hogy tengerparti strandolásra, hegyi túrákra, vagy városnézésre készülünk, esetleg mindezeket kombináljuk majd. Bőrbarát anyagú ruhadarabokat válogassunk össze. Lent, pamutot, tiszta selymet. A műszálas darabokat inkább hagyjuk otthon. Jól variálható darabokat válasszunk, kényelmes viseleteket. Gondoljunk arra, hogy egy nadrágot, szoknyát többféle toppal, blúzzal, pólóval is felvehessünk majd.

A nyaraláshoz szükséges dolgokat már hetekkel az indulás előtt elkezdhetjük összerakni
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Ruhatárunk világos, de nem kényes darabjai lehetnek a favoritok. Ez fontos szempont, amikor útközben kell enni, inni.

A sötét színek hűvösebb időben tehetnek jó szolgálatot. Egy kardigán, vagy szélesebb sál is jól jöhet, ha múzeumba, templomba szeretnénk menni. Nem ajánlott otthon felejteni a fürdőruhát, strandpapucsot, vagy gumicipőt. A lábbeli legyen kényelmes, de csinos. A napvédőtej mellett egy széles karimájú szalmakalap is jó szolgálatot tesz, a napszemüveg pedig szinte elengedhetetlen. Az esőkabát szerencsésebb választás, mint az esernyő.

A táskát körültekintően válasszuk meg, a nyaralás céljától függően. Olyan táskát vigyünk, amelyik jól zárható, hogy megfelelőképpen el tudjuk tenni értékeinket. A különféle készülékek töltőit se felejtsük otthon, zacskó és papír zsebkendő is legyen nálunk kéznél, nedves törlőkendő is jól jöhet. Ha a programok olyanok, vigyünk hátizsákot, hogy szabad legyen a kezünk kapaszkodáshoz, fényképezéshez. A háti-, vagy a kézitáskában legyen nálunk mindennap legalább egy kis üveg szénsavmentes ásványvíz, szinte életet menthet sok esetben.

Az úti okmányokat se felejtsük otthon, a biztosítási papírokat, fontosabb telefonszámokat. Térképet, útikönyvet, GPS-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában