Slambucot és halászlét is készítettek

2019.07.03. 11:00

Főzőversennyel ízesítették a gannai falunapot

Minden eddiginél több csapat, 15 társaság indult el az idei gannai falunap hagyományos főző­versenyén, ami persze sokkal inkább volt jó hangulatú gasztronómiai program, mint vetélkedés.

Polgár Tibor

A gannai falunapi főzőverseny zsűrijének finomabbnál finomabb ételekről kellett ítéletet mondania Fotó: Polgár Tibor/Napló

Fotó: Polgár Tibor/Napló

A község sportpályáján többek között slambuccal, halászlével, továbbá többféle pörkölttel kínálták a jelenlévőket, akik emellett „előételként” lángost és krumplis pogácsát is kóstolhattak. A főzőversenyhez két vadásztársaság ajánlotta fel a vaddisznóhúst – tudtuk meg Nagy Ottótól, Ganna polgármesterétől.

A gannai falunapi főzőverseny zsűrijének finomabbnál finomabb ételekről kellett ítéletet mondania Fotó: Polgár Tibor/Napló

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is érkeztek vendégek távolabbi településekről a gannai falunapra, például osztrákok és németek, illetve itt volt egy régóta visszajáró kecskeméti család, valamint Áldozó Tamás pápai polgármester a családjával, akik a közösségi főzésből is kivették a részüket. A mulatság kínálatában szerepelt például szkander, rúdtánc, utcabál, lufihajtogató bohóc, sodrófa- és gumicsizma-hajítás.

– Huszonöt éve annak, hogy az ajkai futballistákkal megerősített gannai sport­egyesület toronymagasan megnyerte a járási első osztályú labdarúgó-­bajnokságot. Ennek tiszteleté­re egy nagypályás öregfiúk-­mérkőzést is szerveztünk a mostani falunapra – fűzte hozzá Nagy Ottó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában