múltidézés várpalotán

2019.07.07. 07:00

Kicsit újra tési-dombi gyerekek lehettek

Tési-dombi gyerekek találkoztak a napokban a várpalotai Bán Aladár Általános Iskolában. Németh Árpád és szervezőtársai a nosztalgia és a múltidézés jegyében hívták életre a rendezvényt.

Szabó Péter Dániel

Aszfaltrajzverseny is színesítette a napot Fotó: Szabó Péter Dániel

Fotó: Szabó Péter Dániel

– Gyereknek lenni jó. Én magam is a Tési-dombon nőttem fel sok száz másik gyermekkel együtt, akik közül sokan nagy örömünkre elfogadták meghívásunkat a találkozóra. Több mint tíz évvel ezelőtt, amikor a közösségi média világában Magyarországon az iwiw volt az egyeduralkodó, kezdtünk el beszélgetni régi barátokkal, lépcsőházi gyerekekkel, hogy milyen jó volna egyszer összejönni s együtt felidézni a régi szép időket. Az ötletet azonban csak idén követték tettek. Tavasszal elkezdtük szervezni, kitűztük a dátumot s meghirdettük a rendezvényt, amelynek helyszínéül a lakótelepi iskolát választottuk. A célunk nem volt más, mint a ’70–80-as években a Tési-dombon gyerekeskedő fiatalokat újra összehozni egy kis múltidézésre – mondta el kérdésünkre Németh Árpád, aki szervezőtársaival, Cserni Bernadett-tel, Mórocz Mónikával, Domokos Viktóriával és Németh Balázzsal együtt hozta „tető alá” a programot.

Aszfaltrajzverseny is színesítette a napot Fotó: Szabó Péter Dániel

A kötetlen, jó hangulatú rendezvényen több feladat, köztük vetélkedő, utcanév­kvíz, aszfaltrajzverseny és retró mozi is várta az érdeklődőket. A nap kiválóan sikerült, ezért a szervezők fontolgatják a tési-dombi gyerekek találkozójának rendszeres, akár évenkénti megszervezését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában