SZAVAZZ ÉS NYERJ!

2019.08.27. 07:00

A megye hét csodája: Csónakázás a Tapolca alatti tavasbarlangban

Augusztus 8. és 30. között szavazhatják meg olvasóink Veszprém megye hét legszebb természeti csodáját.

Fotó: Pozsonyi Márk/Nemzeti park

Az elmúlt hónapban arra biztattuk olvasóinkat, jelöljenek olyan természeti látnivalókat, képződményeket, amelyeket különlegesnek tartanak. A beküldött jelölések alapján húsz csodát mutatunk be, naponta egyet-egyet, ábécésorrendben.

Olvasóink augusztus 8. és 30. között szavazhatnak, a lapunkban megjelenő szavazószelvényeken. A print szavazók között kisorsolunk egy darab 2 személyre 2 éjszakára szóló wellness pihenést a Hotel Caramell-be. Online játékunk a veol.hu oldalon található, aki játszani szeretne, szavazatát ITT adhatja le. Az online szavazók között a megyéket összevonva kisorsolunk egy darab 200 ezer forint értékű utazási utalványt.

A néhány éve felújított tapolcai Tavasbarlang remek ötlet a szabadidő hasznos eltöltésére akkor is, ha esik az eső nyaraláskor. Páratlan élményt jelent minden korosztálynak csónakázni egy hangulatos kisváros alatt, ezt pedig az év bármely szakában megtehetjük. A barlang nagy részét csónakban ülve járhatjuk végig.

Fotó: Pozsonyi Márk/nemzeti park

A csónakkal bejárható szakasz közel 150 méter hosszú, így hamar véget ér a csónakos kirándulás. Mire feleszmélünk, már ki is kell szállnunk, pedig még sokáig csodálnánk a kristálytiszta, kékes, zöldes színű vizet, találgatva, hogy milyen mély lehet. A barlangban télen-nyáron 18 Celsius-fok van. A Tavasbarlang nem látványos cseppköveiről híres, hanem a rendkívül hangulatos föld alatti csónakázásról.

Kristálytiszta, kékes, zöldes színű vízben csónakázhatunk Fotó: Pozsonyi Márk/nemzeti park

A Tavasbarlang mára interaktív látogatóközponttal bővült. Többek között cseppkőterem, búvárterem, denevérterem várja a látogatókat.

A megye csodáira ide kattintva tud szavazni>>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában