Szarka Zsófi receptje

2019.08.27. 16:00

Szalonnás lecsós görhöny készült a tapolcai piacon

A tapolcai Szarka Zsófi szakács szokásos piacmustráján ezúttal görhönyt készített szalonnás lecsóval a pénteki piacon.

Tóth B. Zsuzsa

Szarka Zsófi a szalonnás lecsós görhönyhöz helyben vásárolt be, me. A muskátlik teleltetésével nem bajlódnak, nincs megfelelő hely majd a piacon el is készítette az ételt Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Zsófi a görhönyt, más néven tócsit vagy krumplilepényt szalonnás lecsóval szerette volna készíteni és sült grillzöldségekkel kínálni, ehhez vásárolt be elsőként. A zöldségárusoknál kukoricát, burgonyát, zöldségeket vásárolt.

Szarka Zsófi a szalonnás lecsós görhönyhöz helyben vásárolt be, majd a piacon el is készítette az ételt Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– A kukoricát grillezem, az látványos eleme lesz az ételnek. A kukorica nagyon finom, édes most, a végén szelek majd belőle a lepényre. Sült cukkinit is készítek és kápia paprikát szintén sütök, mert minél színesebb egy étel, annál jobban esik – magyarázta Zsófi, aki szerint serpenyőben megsüthető minden hozzávaló az ételhez. Elsőként sűrű palacsintatészta alapot készített reszelt krumplival, fokhagymával, majd a belevalókat sütötte meg alaposan.

A szalonnás lecsós görhöny hozzávalói: két tojás, fél kilogramm reszelt krumpli, 25 dekagramm finomliszt, bors, só, két gerezd fokhagyma, fél deciliter tej. A töltelékhez paprikát, paradicsomot, hagymát, szalonnát, cukkinit, tököt, friss kukoricát grillezett, megszórta kaporral, petrezselyemzölddel, és ezzel kínálta a görhönyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában