önök válaszoltak

2019.09.23. 11:26

Olvasóinkat kérdeztük, mennyire tudják nélkülözni autóikat a hétköznapokban

Szeptember 22-én tartották világszerte az autómentes napot. Ennek apropóján kérdeztük olvasóinkat, tudják-e nélkülözni a mindennapokban gépkocsijaikat.

Olvasóink ötöde azt válaszolta, alapvetően is szívesebben használja a tömegközlekedést. Ez jóval kevésbé szennyező, hiszen egyidőben jóval több emberre arányosan kisebb szennyezés jut.

Nyilvánvalóan, akiknek az autó munkaeszköz, azok számára megkerülhetetlen, hogy minden nap a volán mögé üljenek. Olvasóink 21%-a esik ebbe a kategóriába.

Hasonló helyzetben van szavazóink 24%-a, akik számára a tömegközlekedés nem jöhet szóba munkába jutáshoz. Ők vagy túl messze laknak munkahelyüktől, vagy a tömegközlekedés infrastruktúrája nincs megfelelően kiépítve.

A legnagyobb arányban (35%) mégis azok vannak, akik „simán” eljutnak bárhová gyalog, vagy akár kerékpárral. Megyénkben a városokon belül végülis nincs távolság, és ha nincs metsző hideg, jól is eshet egy reggeli munkába tekerés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában