itt a halloween

2019.10.26. 07:26

Rémisztő denevérek, boszorkányok és csontvázak a pápai iskolában

Tökfaragó verseny, zene, tánc és persze édesség is színesítette a Tarczy Lajos Általános Iskola hagyományos halloween-ünnepségét.

Polgár Bettina

Az angolos csoportok a halloweenhez kapcsolódó dalokat, mondókákat adtak elő

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Hardi Tünde, a Tarczy Lajos Általános Iskola tagozatvezetője elmondta, az éves munkatervünk „legrémisztőbb” programja, amikor boszorkányok, csontvázak, fekete macskák és denevérek lepik el az iskolát. Kiemelte, lényeges hogy a két tannyelvű tagozat diákjai megismerkedjenek az angolszász országok kultúrájával, ünnepeivel, így többek között a halloweennel is. Ezen a programon az alsós két tannyelvű osztályok vesznek részt.

Rámutatott, minden évben igyekeznek újítani a programokon. Idén az angolos csoportok a halloweenhez kapcsolódó dallal vagy mondókával fogadták a résztvevőket, majd kihirdették a tökfaragó verseny eredményét, végül pedig közös evés-ivás, halloweenparti, tánc és játék várt a gyermekekre.

Hardi Tünde megjegyezte, halloween alkalmából a Fáy-lakótelepi óvoda nagycsoportosait is meghívták, összesen 34 gyermeket, akiket műsorral fogadtak, majd a Trick or treat!, vagyis Csokit vagy csalunk! elnevezésű szokás jegyében édességet osztottak az óvodásoknak. A kicsik búcsúzóul ajándékot is kaptak: egy seprűnyélen lovagló boszorkányfigurával térhettek haza.

Az angolos csoportok a halloweenhez kapcsolódó dalokat, mondókákat adtak elő
Fotó: Polgár Bettina/Napló

Butiné Kemenczki Anita oktató elmondta, második alkalommal szervezték meg a tökfaragó versenyt, mely már tavaly is nagy népszerűségnek örvendett. Hozzátette, az előző évben 36 tök érkezett be, idén pedig 45 munkával neveztek a tanulók.

– A tököket osztályonként értékeltük, díjaztuk az ötletet, a kreativitást és a kivitelezést – hangsúlyozta Butiné Kemenczki Anita.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában