balesetveszélyes

2020.01.09. 16:31

Összetörte a szél a Balatonon lévő hártyát, a Belső-tó jegére se menjünk rá

Hártyaszerűen fagyott be a Balaton, főként a szélvédett, csendesebb öblökben, a kikötőkben, de a jeget a nappali hőmérséklet és a szél megolvasztotta, széttörte szerdán.

Kovács Erika

Sportolásra nem alkalmas, és a jövő héten is csak vékony jéghártya alakulhat ki a tavon. Erről beszélt megkeresésünkre Horváth Ákos, az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki viharjelző obszervatóriumának vezetője. Csütörtökön délelőtt, a tihanyi Belső-tónál láttunk összefüggő, vékony jeget, és egyben jelző táblát is, hogy a jégre nem szabad rámenni.

Fotó: Tihanyi önkormányzat

A Balatonnál máshol már szél fodrozta a vizet, ami a korábban még hártyavékony jeget is darabokba törte szét. Az előrejelzés szerint a következő napokban több fokos felmelegedés várható, de a hétvégétől újabb lehűlés érkezik, és akkor ismét jégbe zárják a mínuszok a tavat. Az előrejelzés alapján akkor sem lehet arra számítani, hogy sportolhatunk rajta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában