alaposan felkészültek az ünnepre

2020.03.14. 11:00

Csákók és lovacskák idézték fel a hősöket a tapolcai óvodában

A tapolcai Kertvárosi Óvoda Piros Óvoda tagintézményében egész héten az ünnepre készültek a gyerekek. A kislányok pártákat készítettek magyaros motívumokkal, nemzeti színű kreppszalaggal, a kisfiúk pedig piros csákókat alkottak az óvónők segítségével.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Papírhenger volt az ágyú alapja, alufóliával vonták be a kardot, amely szintén kemény papírból készült a Katica csoportban. A Süni csoportban origamihajtogatással pedig egy egész hadseregnek való ló született, de a kis nemzeti színű zászlók színezéséből ugyancsak kivették részüket a gyerekek.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az ősszel már iskolába induló Katica csoportos gyerekek a nagyvázsonyi vár mását is elkészítették papírból az óvónők segítségével, hogy aztán a vár fokára tűzhessék a kis zászlókat, és a torony körül gyakorolják a menetelést.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Közben az alkalomhoz illő verseket, zenéket hallgattak, dalokat tanultak. Életkoruknak megfelelő módon megismerkedtek többek között a Szózattal, a Himnusszal, Brahms Magyar táncok című darabjával, a Bánk Bán híres, Hazám, hazám című áriájával.

Tudják, hogy ki volt Petőfi Sándor, és szívesen lapozgatják Barczy Zoltán és Somogyi Győző A szabadságharc hadserege című könyvét, hogy lássák, milyenek voltak a huszárok. A kis zászlókat a hagyományok szerint pénteken a katonai emlékparkba és a tóparti Pantheon-falhoz vitték.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A gyerekek már kiscsoportban is ünnepelnek, így mire nagyok lesznek, emlékeznek rá, és várják a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában