Frenki néven igyekszik befutni

2020.10.31. 11:00

Énekesi karrierről álmodik a pápai Wéber Ferenc

Az énekesi babérokra törő, közel három éve testi fogyatékossággal élő Wéber Ferenc mulatós előadóként szeretné kipróbálni magát.

Laskovics Márió

A pápai Wéber Ferenc amatőr énekes egy gyári baleset következtében csonka jobb kézzel, rokkantnyugdíjasként él. Jelenleg elvált, szintén rokkantnyugdíjas édesapjával él Pápán, részmunkaidőben egy fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató cégnél dolgozik, ami nagy segítség a nyugdíj kiegészítéseként. A harminchat éves férfi testi fogyatékossága ellenére sem mondott le régi álmáról, hogy híres énekes legyen.

Wéber Ferenc közel három éve él csonka kézfejjel. Testi hibája ellenére sem mond le a zenei pályafutásról Fotó: Laskovics Márió/Napló

Mint felidézte, 2018. január 5-én súlyos munkahelyi balesetet szenvedett egy sárvári műanyagipari és kereskedelmi cégnél, ahol 2016-tól dolgozott. A munkagép súlyosan roncsolta jobb kézfejét és ujjait. A szombathelyi, majd a győri kórházban látták el, utóbbiban csonkolásos műtétet hajtottak végre rajta. A kórházból Sopronba, édes­anyjához került, az ottani kórházban is kezelték még. Sajnos elfeketedett a bőrlebeny a kezén, ezért a győri kórházban 2018 februárjában ismét megműtötték két alkalommal. A második plasztikai műtét volt, mely során a jobb combjából egy bőrlebenyt átültettek a sérült kézfejére. Szemmel láthatóan máig szégyelli csonkját, ezen a nemrég kézhez kapott műkeze lendítheti túl.

– Kisgyermekkorom óta szeretnék híres énekes lenni. Külsővaton nőttem fel, az oktatási szünetekben a helyi apácákhoz jártam zongora- és énekórákra 1996–97-ben. A pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskolában templomi és iskolai énekkarban szerepeltem.

– A zenei képzettségemet később nem kamatoztattam. A vitnyédi tejipari szakközépiskola két éve után a pápai ­Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolában ABC-eladó-végzettséget szereztem, 2005-től Sárváron vendéglátó-üzletvezetői OKJ-képzést végeztem. 2004-től 2011-ig Külsővaton eladóként, majd öt évig Celldömölkön betanított munkásként dolgoztam – emlékezett vissza Wéber Ferenc.

Könnyűzenei próbálkozásai kapcsán elárulta, 2013-ban felénekelt három feldolgozásdalt, amelyek a legnépszerűbb videómegosztó portálon megtalálhatók. Majd a balesetéért járó kártérítés 2019. novemberi kézhezvételét követően ismét belevágott a zenébe. Saját finanszírozásban, előadóként, Frenki néven igyekszik befutni a mulatós stílusban.

– Az első, Melletted kel fel a nap című dalomat Majsa Szilárd írta, a zenei szerkesztés pedig a Potyautasok és a Rocklife Cover Band dobosaként ismert Szórády Szabolcs munkája. A második, Ha majd megtalál a szerelem című dalomhoz, amelyet Szórády Szabolcs szerzett, videóklip is készült. Ez megy az egyik mulatós zenei tévécsatornán is. A folytatást azonban az anyagi lehetőségeim egyelőre nem teszik lehetővé. Ezért szívesen fogadnék támogatást, akár énektanári hangképzést. Az éneklés egyfajta löketet ad nekem, nagyon pozitív hatással van rám, tulajdonképpen ez éltet. A későbbiekben ebből szeretnék megélni – zárta gondolatait a kezdő, feltörekvő tehetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában