Rendkívüli lehetőség

2020.10.13. 11:00

Érdemes évente ellenőriztetni a látásunkat

Mint minden esztendőben, a Thália Optika idén is csatlakozik az Október a látás hónapja elnevezésű országos kampányhoz, amely nagyszerű lehetőséget kínál, hogy kiemelt figyelmet fordíthassunk egyik legfontosabb érzékünkre, a látásra.

Horváth Virág

Hajmási Edina optometrista és Kovács Henriett látszerész minden érdeklődőt szeretettel vár

Fotó: Penovác Károly/Napló

Hajmási Edina optometrista, a Thália Optika tulajdonosa elmondta, egész évben azon dolgoznak, hogy segítsenek jobbá tenni az emberek látását, hogy visszakaphassák a maximális éleslátás élményét újra. A szemüvegviselők jelentős része nem a megfelelő, az esetek nagy részében elavult, régi korrekcióval használja a szemüvegét. Ez könnyen fáradékonyságot, fejfájásos panaszokat, általános rossz közérzetet okozhat.

– Üzletünkben a szakértő kollégák a látásellenőrzés során megvizsgálják a vendég aktuális látásélességét, és ezt összevetve a viselt szemüveg értékeivel, fontos és hasznos tanácsokkal látják el a betérőket. A látásellenőrzés során és annak eredményeképpen javaslatot tesznek a további szükséges lépésekre, vizsgálatokra, esetleges új szemüvegre, akár kontaktlencsére is.

Amennyiben a látásellenőrzés eredménye szemvizsgálatot tesz szükségessé, kollégáink erre is javaslatot tesznek – mondta Hajmási Edina.

A teljes szemvizsgálat egy komplexebb, mélyrehatóbb vizsgálat. Az optikában erre is van lehetőség előre egyeztetett időpontban. A szemvizsgálat általános szűrővizsgálatnak is megfelel, ugyanis ennek során korai szakaszban észlelhetők egyéb problémák, elváltozások, amik hatással lehetnek a látásélességre is.

Hajmási Edina optometrista és Kovács Henriett látszerész minden érdeklődőt szeretettel vár
Fotó: Penovác Károly/Napló

A káros kék fény szűrése évek óta a kampány fő üzenetei között van, kiemelten fontos és aktuális 2020-ban is. A modern optikai eszközök segítségével nemcsak szemünk egészségét óvhatjuk meg, hanem munkánk hatékonyságát és biztonságát is növelhetjük. Védenünk kell szemünket a monitorok, beltéri LED-fények káros kékfényterhelése ellen minden korosztály esetében.

– Kidolgoztunk egy öt pontból álló Covid-19-protokollt, mely maximális védelmet nyújt az üzletünkbe betérőknek és a kollégáinknak. Azért, hogy senki ne maradjon ki az „Október a látás hónapja” kampány lehetőségeiből, a speciális körülményekre való tekintettel idén igényelhető egy személyes kupon, amely beváltható az év végéig – tette hozzá Hajmási Edina.

A Thália Optika tulajdonosa kiemelten fontosnak tartja, hogy használjuk ki ezt a lehetőséget, és fordítsunk a látásunk kivizsgálására 20 percet a látás hónapja keretében. A latashonapja.hu weboldalról letölthető kupon ingyenes látás- és szemüveg-ellenőrzésre, valamint ingyenes szaktanácsadásra jogosítja a tulajdonosát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában