felvonulás, koncertek, látványfőzés

2020.10.09. 21:42

Füredi szüret a balatoni hal és bor jegyében

Borfaluval és kézműves vásárral kezdődött meg a füredi szüret pénteken a Kisfaludy Színpadnál, amit a Parno Graszt népzenei együttes koncertje fűszerezett. A vasárnapig tartó szüreti mulatság kiemelkedő eseménye lesz a látványos szüreti felvonulás szombaton.

Kovács Erika

Fotó: Sági Ági/Napló-archív

Az Óperenciás Bábszínház gólyalábas parasztkomédiát ad elő szombaton a Kisfaludy Színpadon, majd a Rozmaring Móri Kistérségi Nemzetiségi Táncegyüttes műsora után látványfőzésre várják az érdeklődőket Bede Róbert mesterszakáccsal.

A színpompás szüreti felvonulás a Vásárcsarnok parkolójából indul a városon át, amelyen a jó hangulatról mások mellett Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara, a Várpalotai Bányász Fúvószenekar, a borlovagrendek, a Reformkori Hagyományőrzők Társasága, a zászlóforgatók, a Salföldi Kopjások, a Kék Balaton Népdalkör, a Balatonfüred Néptánc Együttes, a Koloska Senior Néptáncegyüttes, a Rozmaring Móri Kistérségi Nemzeti Táncegyüttes, a Szentesi Lovasfarm, a Gyulaffy László Hagyományőrző Bandérium, a Rizling Generáció, valamint a Szent Benedek Középiskola gondoskodik.

A felvonulás útvonalán borkóstolók várják a közönséget, majd a Kisfaludy Színpad mellett a mustkészítést, illetve a préselést is kipróbálhatják az érdeklődők a Rizling Generáció segítségével. Aztán a Kisfaludy Színpadon megáldják a szőlőharangot, miután a Balkán Fanatik koncertje és máglyagyújtás gondoskodik az est különleges hangulatáról.

Vasárnap a Kiskalász zenekar interaktív családi koncertje után látványfőzéssel várja az érdeklődőket Kocsis Bálint séf.

Később kitűnő muzsikával szórakoztatják a közönséget a Kisfaludy Színpadnál Balatonfüreden, a hal és a bor jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában