KÜLFÖLDÖN ÉLŐ MEGYEI OLVASÓINK ÍRTÁK

2020.10.17. 20:00

Koronavírus a nagyvilágban: Helyzetjelentés Ausztriából

Tavasszal egy sorozatban számoltunk be arról, hogy külföldön élő, de Veszprém megyéből származó honfitársaink mit láttak, hogyan élték meg a koronavírus okozta korlátozásokat. Most ismét megkértük őket, hogy meséljék el mit tapasztalnak a második hullám kezelésével kapcsolatban.

Szauer Annamária

Forrás: pixabay.com

Nikoletta jelenleg az ausztriai Wels-ben él:

- Szerdán az Európai bizottság piros országok közé tette Ausztriát, ezzel voltak téli a napi lapok, csütörtöktől a város ahol élünk Wels, gócpont lett. A csütörtöki újság főcímoldala pont erről szól.

Október 15. újság címlapja
Fotó: olvasó

Már június óta minden áldott nap lázméréssel kezdődik a reggel a munkahelyünkön. A folyosókon, mellékhelyiségekben kötelező a maszk rendeltetésszerű használata.

Emellett maszkot kell viselni a bankokban, boltokban, a tömegközlekedési járműveken, a bevásárlóközpontokban. Azt gondolom az emberek véleménye megoszló.

A többség csak betartja a szabályokat, de nem hisz benne, rengeteg ember van a nagy bevásárlóközpontokban, élmény-wellness fürdőkben egyaránt. Legalábbis egyelőre.

- Utoljára augusztus 20.-ai hétvégén voltunk otthon az én családomnál. A párom családjához akkor csak épp egy köszönésre ugrottunk be, náluk augusztus első hetében voltunk legutoljára. Lassan 2 hónap telt el azóta. Hiányoznak a szeretteink.

Akkor még nem kellett szerencsére karanténba vonulni, de tudtuk, hogy szeptemberben jönni fognak a szigorítások. Megint csak a bizonytalanság van. Reméljük hamarosan vége lesz ennek az időszaknak, és szépen lassan minden olyan lesz mint mikor még nem tudtuk mi is az a Covid-19.

Koronavírus a nagyvilágban: külföldön élő Veszprém megyeiek jelentkezését várjuk

Azoknak a külföldön élő, Veszprém megyei származású olvasóinknak a jelentkezését várjuk, akik rövid üzenetben beszámolnának nekünk országuk/városuk aktuális helyzetéről.

Amit szeretnénk megtudni:

– melyik országból, városból jelentkeznek;

– Veszprém megye mely területéről származnak;

– mi a jelenlegi helyzet az adott országban (korlátozások, pánikhangulat, kijárási tilalom stb.);

– hogyan élik meg a kialakult helyzetet;

– mivel töltik az idejüket;

– és amit még szívesen megosztanának az olvasókkal (jó tanácsok, figyelmeztetések).

Várjuk soraidat, képeidet a [email protected] címre.

A távolból is adjunk erőt egymásnak, hisz mindannyian egy cipőben járunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában