pandémia

2021.02.06. 11:00

A sima, fekete maszkot keresi a legtöbb vásárló a veszprémi vásárcsarnokban

Milyen maszkokat keresnek az emberek egészségük védelmében? – kérdeztük Tubai Viktóriát, aki a veszprémi vásárcsarnokban árulja portékáit.

Juhász-Léhi István

Tubai Viktória pultján sokféle és sokszínű a maszkkínálat Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton

– A sima, fekete nagyon menő, az mindig elegáns, de kérték ezt a színű maszkot temetésre is, ugyanakkor sokan azért viszik, mert nem szeretik a mintás száj- és orrfedőket, úgy vélik, azok extrémek – nyilatkozta a Naplónak Viktória. – De vannak olyan emberek is, akik feltűnő és vidám maszkokat szeretnének, hiszen az elmúlt hónapok azért nem a jókedvről szóltak, szólnak.

Viktória elárulta: a vásárlók kedvelik a cicamintásat.

– Ezen például apró strasszokból vannak kirakva a macskák, ami sokaknak feldobja a napját, ha rápillantanak – mutatta. – A férfiak? Ők nagyon szeretik a terepmintásakat, a híres futballklubok címerével ellátott maszkokat, és azokat is, amelyekre autómárkák logója van nyomva vagy hímezve.

A gyerekekre is gondoltak Viktóriáék, így aztán akad Minnie egeres, vagy éppen tik-tokos, de mellettük külön férfi- és női méretben sorakoztak a maszkok pénteken reggel a pulton.

– Vannak saját magunk által készített maszkjaink is, amelyek teljesen színesek, de ebből lassan kifogyunk, és akciósan, tényleg nagyon baráti áron vásárolhatók meg – mondta, majd hozzátette: tavaly nyáron kezdtek bele a maszküzletbe. – Először fenntartásokkal mertünk belevágni, mert már elég sokan foglalkoztak ezzel, de mivel anyukám – ő ruhát árul – révén sokan ismernek minket, megpróbáltuk. A piac nem volt újdonság, anyu húsz éve csinálja, én pedig neki segítettem eddig.

Tubai Viktória pultján sokféle és sokszínű a maszkkínálat
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Mivel Viktória ismeretségi köre – a piacnak hála – elég nagynak mondható, végül nem bánták meg, hogy ebbe fektettek. Mint mondta, a kezdetekkor néhány fazonnal, színnel és mintával próbálkoztak, ám mára ez is egyfajta ruhadarab lett, a vásárlók szeretnek válogatni, divatozni. Csak moshatót árulnak, melyek kétfajta anyagból vannak. Az árak 500-tól 1500 forintig mozognak.

– Ha már kötelező, az ember olyat hord, ami tetszik neki – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában