home office

2021.04.18. 07:00

Otthoni munkavégzés fontos szabályokkal

Mostanra egyre többen megbarátkoztak az otthoni munkavégzéssel, sőt, sokak számára ez jelenti a megoldást még hosszabb távra is. Nem mindegy azonban, hogy milyen módon tesszük.

Tóth B. Zsuzsa

Fontos, hogy megfelelő helyen alakítsuk ki az otthoni „irodánkat”

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Tavaly tavasz óta sokak életében állandósult az otthoni munkavégzés. Akár kényszerűségből, akár tervezetten alakítunk ki dolgozószobát vagy dolgozósarkot, nem árt néhány szabályt szem előtt tartanunk.

Az íróasztalt lehetőleg az ablak elé állítsuk, és ne bástyázzuk körül magunkat bútorokkal, legyen elég hely a mozgáshoz. Amennyiben párhuzamosan kell néznünk a számítógép monitorját és közben papírról olvasnunk, jó, ha utóbbit a monitor mellé függesztjük, hogy ne kelljen állandóan lepillantanunk, illetve a szemünk könnyen rátaláljon a kívánt helyre. Nem árt listát készíteni arról, hogy mire van szükségünk a munkavégzéskor, hogy minden, ami kell, kéznél legyen, felesleges dolgok viszont ne foglalják a helyet.

Fontos, hogy megfelelő helyen alakítsuk ki az otthoni „irodánkat” Fotó: shutterstock

Sem az íróasztalon, sem a széken nem szabad spórolni, a rossz testtartásban végzett munka fárasztó, és hosszú távon komoly egészségügyi kockázatot rejt. Most ugyan nem a baráti látogatások idejét éljük, de az otthoni munkavégzés esetében is fontos a rendszer. Ezért vezessünk be otthoni munkaidőt, és ragaszkodjunk is ennek betartásához. Legyen nyilvánvaló: attól, hogy otthon dolgozunk, még nem érünk rá másra bármikor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában