Akcióban Ottó, Szabolcs, Márton és Lala

2021.04.09. 07:00

Paloznakon karantén idején sem maradt el a locsolás

Idén sem hervadtak el a lányok, asszonyok a községben. Pfizer Ottó, Szputnyik Szabolcs, Moderna Márton egy kis erősítéssel legyőzték Covid Lalát, majd meglocsoltak mindenkit, aki az útjukba került.

Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Nem könnyű a mostani helyzetben betartani a szabályokat és ápolni a hagyományokat, főleg a kisebb falvakban, ahol mindenki ismer mindenkit. Messziről köszöntjük egymást az utcán, mindig van egy-két kedves szavunk a másikhoz. Szokatlan, hogy minden olyan csendes, kihalt. Paloznakon négy bátor fiatalember leleményességének köszönhetően idén sem hervadtak el a lányok, asszonyok.

Fotó: Szendi Péter

Tavaly még elegendő volt a szájmaszk viselése, most azonban alaposan beöltöztek – mosolyt csalva az emberek arcára –, félve a harmadik hullámtól, betartva a rendkívüli járványügyi szabályokat. Egy-egy lányos háznál megállva szódával locsoltak, cserébe pedig berzselt tojást és fertőtlenítő pálinkát kaptak. Lapunknak elmondták, hogy jövőre már szeretnének ünnepi ruhában, szájmaszk nélkül locsolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában