Akcióban Ottó, Szabolcs, Márton és Lala

2021.04.09. 07:00

Paloznakon karantén idején sem maradt el a locsolás

Idén sem hervadtak el a lányok, asszonyok a községben. Pfizer Ottó, Szputnyik Szabolcs, Moderna Márton egy kis erősítéssel legyőzték Covid Lalát, majd meglocsoltak mindenkit, aki az útjukba került.

Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Nem könnyű a mostani helyzetben betartani a szabályokat és ápolni a hagyományokat, főleg a kisebb falvakban, ahol mindenki ismer mindenkit. Messziről köszöntjük egymást az utcán, mindig van egy-két kedves szavunk a másikhoz. Szokatlan, hogy minden olyan csendes, kihalt. Paloznakon négy bátor fiatalember leleményességének köszönhetően idén sem hervadtak el a lányok, asszonyok.

Fotó: Szendi Péter

Tavaly még elegendő volt a szájmaszk viselése, most azonban alaposan beöltöztek – mosolyt csalva az emberek arcára –, félve a harmadik hullámtól, betartva a rendkívüli járványügyi szabályokat. Egy-egy lányos háznál megállva szódával locsoltak, cserébe pedig berzselt tojást és fertőtlenítő pálinkát kaptak. Lapunknak elmondták, hogy jövőre már szeretnének ünnepi ruhában, szájmaszk nélkül locsolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában