megtiszteltetés

2021.04.29. 16:00

Világraszóló jubileumi ajándékot kapott az ötvenéves Balatonfüred

Öt nap alatt 794 kilométert tesz meg a budapesti befutóig a 42. Tour de Hongrie nemzetközi mezőnye, amely Siófokon rajtol május 12-én, a befutó Budapesten lesz május 16-án.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló-archív

A Magyar Kerékpáros Körverseny második szakasza Balatonfüredről, a harmadik Veszprémből indul. Holczer András, Balatonfüred alpolgármestere nagyra értékelte, hogy a viadal egyik helyszíne a város lesz, ahol idén jubileumot ünnepelnek.

Öt kontinens huszonhét országából érkeznek a kerékpárosok, Olaszországból huszonhárman, Belgiumból tizenhatan, Lengyelországból és itthonról tizenhárman-tizenhárman. Előfordulhatnak változások, így a Mazowsze Serce Polski észt versenyzője, a 2016-os Tour de Hongrie összetett győztese, Mihkel Räim is ott lehet a rajtnál.

Akárcsak 2020-ban, ezúttal is indul a kontinentális csapat, a Giotti Victoria – Savini Due. Ebben tekernek az elmúlt két év magyar országúti bajnokai, a címvédő Filutás Viktor és a 2019-es bajnok Szarka Gergely, mindketten ott lehetnek a rajtnál. A versenyzők a második szakaszon, május 13-án Balatonfüred és Nagykanizsa között 183 kilométert tekernek le, a harmadikon, május 14-én Veszprém és Tata között 142 kilométert. A mezőnyre különösen kemény kihívás vár Balassagyarmat, Gyöngyös, Kékestető között, ahol 204 kilométert bringáznak május 15-én, szombaton. A mezőny a Kékestetőre vezető emelkedőn az első körben Mátraházáig teker fel, majd 70 kilométeres kör végén 984 méteres magasságba érnek.

Holczer András, Balatonfüred alpolgármestere: A verseny komoly lehetőséget is jelent, mert be tudjuk mutatni természeti értékeinket, az épített környezetet, mindazt, amire büszkén tekintünk mi, balatonfürediek Fotó: Önkormányzat/Gáspár Ákos

A versenyről az M4Sport mindennap élőben közvetít, az Eurosport az első négy versenynapról összefoglalót ad, a budapesti etapot élőben közvetíti. Az összefoglalókat a világ több mint százötven országában lehet látni.

Holczer András, Balatonfüred alpolgármestere videoüzenetében nagy örömnek, megtiszteltetésnek nevezte a nagyszerű sporteseményt, amelynek egyik helyszíne Füred, amely idén ünnepli a várossá nyilvánítás 50. évfordulóját. – A verseny komoly lehetőséget is jelent, mert be tudjuk mutatni természeti értékeinket, az épített környezetet, mindazt, amire büszkén tekintünk mi, balatonfürediek – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában