keresztény programok

2021.05.07. 11:30

A Balaton-felvidéken és a Bakonyban szerveznek táborokat, kerékpáros zarándokutakat

Fiatalokat és kisgyermekes családokat célzó eseményeket szervez a Balaton-felvidéken, a tó körül és a Bakonyban a Veszprém Egyházmegyei Ifjúságpasztorációja és a Mária Út Egyesület.

Laskovics Márió

Hétnapos Balaton-kerülő kerékpáros zarándoklatot is szerveznek Balatonalmádi indulással

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Két szervezet: a Veszprém Egyházmegyei Ifjúságpasz­toráció és a Mária Út Egye­sület együtt szervez több keresztény programot a Bakonyban és a Balaton-felvidéken az idei nyárra, tudtuk meg az egyik szervezőtől, Vásár­helyi Dánieltől.

A kínálatban szerepelnek egynapos kerékpáros zarándoklatok Veszprémből a Balatonhoz – június 26-án a Bódi Mária Magdolna szentségimádási hétvégére és augusztus 15-én az 1Úton Zarándoknapra –, többnapos táborok fiataloknak és családosoknak (június 17–23-án Zarándok-tábor a Tihany–Bakonybél–Pannonhalma útvonalon 12–18 éves diákoknak, július 5–9-én Lelki Kaland-Túra, július 12–17-én Családos Csillagtúra – a két utóbbi a Káli-medencében, Káptalantóti bázissal), négynapos napközis tábor általános iskolásoknak a Bakonyban (augusztus 16–19-én Hittan-Túra Tábor), valamint hétnapos Balaton-kerülő kerékpáros zarándoklat balaton­almádi indulással és érkezéssel (augusztus 20–26-án Szent Jobb-zarándoklat).

– A kalandra, a természet és belső értékeink felfedezésére a lelki töltekezésre vágyó általános iskolás és középiskolás fiatalokat hívjuk, több programunkkal pedig a kisgyermekes családokat szólítjuk meg. A zarándoklás népszerűsítését célul kitűző táborainkban alaposan kidolgozott gyakorlati és lelki programokat kínálunk képzett vezetőkkel és közreműködőkkel. A júniusi hétnapos Zarándoktábor programot a Tihany és Pannonhalma közötti Szent Jakab-zarándok-útvonalon, teljes ellátással, csomagszállító kísérőkocsival indítjuk. Az esemény kulcsszava a közösség, csend, elmélyülés, teremtett világ, küldetés, játékok és éneklés. A júliusi ötnapos táborokban pedig a Káli-medence természeti értékei között sok vidámság és mozgás, napi szentmise, kirándulás a tanúhegyeknél, közös sütés-főzés, éneklés, imádság és tábortűz várja a jelentkezőket – jegyezte meg Vásárhelyi Dániel.

Hétnapos Balaton-kerülő kerékpáros zarándoklatot is szerveznek Balatonalmádi indulással Fotó: Pesthy Márton/Napló

A díjmentes kerékpáros zarándoklatokon kívül minden rendezvény önköltséges. A további részletekről a Veszprém Egyházmegyei Ifjúságpasztoráció közösségi oldalán vagy a Mária Út honlapján lehet tájékozódni. Vásárhelyi Dániel kiemelte, hogy a programok nem nyereségorientáltak: a júniusi Zarándoktábort az Aktív Magyarország program támogatja, a júliusi Balaton-felvidéki táborokhoz jelentős hozzájárulást ad a Veszprémi Főegyházmegye, az egynapos kerékpáros alkalmak ingyenesek, a szervezésben részt vevők pedig önkéntesen vagy csak jelképes honoráriumért végzik munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában