Megtisztították Tapolcafő környezetét

Társadalmi munka keretében tisztították meg és rendezték a környezetet a település több pontján a Tapolcafői Kertbarát Kör Egyesület tagjai, valamint lelkes önkéntesek.

Polgár Bettina

A kertbarátok a Tapolca patakot és környékét, illetve az Örvény-tó területét is megszabadították a nádtól

Forrás: kertbarátok

Somogyi Zoltán, a Tapolcafői Kertbarát Kör Egyesület elnöke elmondta, május végén végezték el a Döbrés szőlőhegy útjavítási munkálatait, június elején megtisztították a malomkereket, a közelmúltban pedig a Tapolca-patakot és környékét, illetve az Örvény-tó területét szabadították meg a nádtól és az egyéb elburjánzó vízi növénytől, így már a feltörő források látványa is érvényesül.

Megjegyezte, örömükre szolgál, hogy a munkából lelkes, fiatal önkéntesek is kivették a részüket. Emellett a 83 tagot számláló Tapolcafői Kertbarát Kör Egyesület képviseltette magát szép számmal.

A kertbarátok a Tapolca-patakot és környékét, illetve az Örvény-tó területét is megszabadították a nádtól Fotó: kertbarátok

Somogyi Zoltán rámutatott, a rendezvényeik is fokozatosan beindultak: csütörtökön Petőházáról a Nefelejcs Nyugdíjas Klub tagjait fogadták, akik megszemlélték a helyi emlékszobát, falumúzeumot, illetve a tanösvényt. A tanösvényen a kertbarátok meg is vendégelték őket. Emellett a jövő hónapban szervezik meg a III. Döbrési Borutat, mely alkalmával emlékhelyet avatnak Szent Orbán, a szőlőhegy védőszentje tiszteletére, július végén pedig kirándulást szerveznek az Etyek-budai borvidékre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában