Borlovagokat avattak Balatonkenesén

Külföldi vendégeket fogadott és új tagokat avatott a Kelet-balatoni Borlovagrend a napokban. A borrend hagyományos rendezvénye tavaly elmaradt, azonban idén rekordszámú résztvevővel tartották meg az ünnepi programjukat.

Marton Attila

Forrás: Kelet-balatoni Borlovagrend

Győrfi Károly, a Kelet-­balatoni Borlovagrend elnök-­nagymestere elmondta, Magyarország csaknem harminc borrendje képviseltette magát a rendezvényen, valamint öt határon túli szervezet képviselője, továbbá a szerbiai borrendi szervezet országos vezetője is tiszteletét tette Balatonkenesén. A Magyarországi Borrendek Országos Szövetségét Sajgó Gáborné alelnök, Kovács Róbert alelnök és Tutor Jánosné főtitkár képviselte.

A több helyszínen tartott program a kultúrházban kezdődött, ahol a résztvevőket Győrfi Károly, majd Jurcsó János polgármester köszöntötte. Ezután Horváth Kata, a borrend borásza tartott elő­adást a kelet-balatoni medencére jellemző szőlőfajtákról, pincészetekről. A fogadáson közreműködött Sipos Csaba zene­tanár ütőhangszeren.

A borrend három új tagot avatott a református templomban tartott ünnepségen: Szende Lászlót, Bohár Árpádot és Hevesi Pétert Győrfi Károly elnök-nagymester ütötte borlovaggá, miután számot adtak borászati-szőlészeti tudásukról. Az avatáson Szávolovics Gabriella az Ima a hazáért című dalt énekelte el.

Győrfi Károly borlovaggá üti Hevesi Pétert Fotó: Kelet-balatoni Borlovagrend

A ceremónia után a résztvevők a borrend által állított Szent Orbán-szoborhoz sétáltak, majd a Jókai hajó fedélzetén közös borkóstolón vettek részt a naplementében, a hajózást Nádasi Elemér harmonikajátéka színesítette. A sétahajózás után a Balatonkenesei Horgászegyesület Polgár Tibor vezetésével sült keszegekkel várta a rendezvény résztvevőit a nap zárásaként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában