2022 méteres távon

2022.01.05. 07:00

Vidám hangulatban futottak a sólyi maskarások

Az újévi malacoktól kezdve a pókon át egészen a cicáig sokféle vidám figura vágott neki a hetedik alkalommal meghirdetett Jelmezes szilveszteri futóversenynek.

B. Virág Rita

Forrás: Balogh Ákos/Napló

A sólyi futás távja, utalva az új esztendőre, 2022 méter volt. Az eseményt a Sólyi Sportegyesület szervezte meg. Akadt, aki csak a mozgás kedvéért indult, mások viszont komolyan vették a kihívást, így nyolc kategóriában dobogósokat is hirdettek. A távot nem csak futva vagy sétálva, de babakocsit tolva vagy kerékpárral is meg lehetett tenni. A viadal legifjabb résztvevője éppen betöltötte az egyet, a babakocsiban végigszenderegte a programot, a legidősebb nevező, id. Vass Tibor viszont futva érkezett a célba. 

Kaptur József, Sóly polgármestere lapunknak elmondta, a világjárvány miatt kétséges volt a résztvevők száma, ám végül több, mint százan, összesen 117-en jelentkeztek a falu utolsó óévi eseményére. Több régi és új arc is felbukkant a jelmezek mögött. Kiemelte, minden rajthoz álló sorszámot kapott, majd az utolsó beérkező után tombolán kisorsoltak köztük tizenegy ajándékcsomagot. Külön díjazták még a legötletesebb maskarákat is, majd a nap zárásaként a Mogyoróshegy Vadásztársaság jóvoltából a szervezők egy finom vadpörkölttel megvendégelték a résztvevőket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában