Forraltbor-főző verseny

2022.02.04. 13:00

A Gulács-hegyalja otellója volt a nyerő

A legutóbbi hétvége sokak számára emlékezetes marad, hiszen immár tizenötödik alkalommal rendezték meg a hagyományos forraltbor-főző versenyt Nemesgulácson, ezúttal remek hangulatban.

Szijártó János

Munkában a zsűri, nyolc csapat forralt borát értékelték

Forrás: a szervezők

A jókedvet szombaton már a kellemes zene is megalapozta a részt vevő nyolc csapat tagjai, illetve a szép számmal megjelent érdeklődők számára. Tompos László polgármester köszöntője után Navracsics Tibor kormánybiztos, a háromtagú zsűri elnöke nyitotta meg a rendezvényt és indította útjára a versenyt. Minden csapat bemutatkozó verssel és produkcióval készült, a forralt borok mellé harapnivalót is kínáltak. 

Forrás: Szijártó János/Napló

A rendezvény során Tóth István, a Black Jack zenekar tagja szórakoztatta a közönséget, illetve fellépett a tavaly alakult helyi tánccsoport, a Táncoló Talpak. A programon jótékonysági süteményvásár is volt, amelyet egy rászoruló család javára ajánlottak fel a szervezők. 

Forrás: Szijártó János/Napló

A verseny végén Sellyei Gábor borász, hegybíró, a zsűri tagja értékelte a versenyt. Mint mondta, mindegyik csapatnál ízletes borokat kóstolhattak, s külön öröm, hogy többnyire saját bort használtak. Emléklapban részesült a KorkoWine csapat, a Kisapáti Szépkorú Nyugdíjas Klub, az Őszikék csapata, valamint a Szent György-hegyi dülöngélők tagjai. Különdíjat kapott a Faluvégiek csapata, harmadik helyen végzett a Nemesgulács Jövőjéért Civil Szervezet, második lett a Táncoló Talpak. 

Forrás: Szijártó János/Napló

A nemesgulácsi verseny első helyét és az ezzel járó vándorkupát idén a Gulács-hegyalja néven induló csapat nyerte el otelló szőlőből készült finom forralt borával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában