Tündérszépek 2022

2022.02.20. 19:00

Azzal csak ártasz a szépségednek, ha reggel evés után iszod a kávét

Bizony nagyon jól tud esni egy csésze kávé evés után, ám ha rendszeresen így fogyasztod a feketédet, azt nem csupán az egészséged, de a külsőd is megsínyli. Miért? Mutatjuk!

Forrás: Pixabay

Sokan el se tudják képzelni, hogy egy jó erős fekete nélkül indítsák a napot; ám nem mindegy, hogy mikor isszuk, hiszen a kávé evés után többet árthat, mint használ, állítják a szakértők. Nem csupán reggel, sokszor ebéd után is jólesik egy csésze meleg, illatos és édes kávé. Közvetlenül étkezés után azonban kellemetlen mellékhatásokat okozhat a kedvenc frissítő italunk.

Könnyebben kiszárad a bőr

Önmagában is van némi dehidratáló hatása, de a kávé evés után különösen szárítja a bőrt. Ennek az az oka, hogy az étkezés után fogyasztott fekete miatt a szervezeted nem tud minden tápanyagot felszívni a gyomorból, így többek között a vasat sem: mindössze húsz százalékát veszi fel annak a mennyiségnek, amennyit kávé nélkül. Ha kevés a vas, az hamar meglátszik a bőrön szárazság formájában, az arcbőr sápadt lesz, és hangsúlyosabbá válnak a ráncok.

Árt a fogaknak

A tápanyagfelszívódás gátlása miatt a szervezeted kalciumot is kevesebbet vesz fel, ennek pótlása pedig létfontosságú a fogak egészségéhez. Ha mindig étkezés után kávézol, és egyéb módon nem pótolod a kalciumot – például a megfelelő étrenddel –, akkor a szervezeted a csontokból és a fogakból pótolja a hiányzó mennyiséget. A fogak kevésbé lesznek erősek, és begyulladhat az íny is.

Roncsolja a hajat

Mivel a kávé miatt nem szívódnak fel az ételből az ásványi anyagok a szervezetben, ennek a haj is kárát látja: vashiány esetén nem csupán nem nő, de idővel hullhat is a haj. Érdemes tehát a kávét az étkezések közötti időszakra időzíteni, ám arra ügyelj, hogy ne éhgyomorra idd meg, hiszen azzal a gyomrodnak árthatsz vele.

Lépj ki a rivaldafénybe, legyél te 2022 Tündérszépe!

Immár negyedik alkalommal indította útjára a Mediaworks Hungary Zrt. a Tündérszépek országos szépségversenyt, amelyre már december közepe óta jelentkezhetnek a 18-29 év közötti hölgyek.

Jelentkezz most és legyél Te a 2022-es Tündérszépek győztese!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában