Fánkkal és forralt borral

2022.02.24. 14:00

Télűző falufarsangot rendeztek Szigligeten

Vidám farsangi forgatag várt mindazokra vasárnap, akik elfogadták a Szigligeti Turisztikai Egyesület meghívását.

Szijártó János

Szép számmal gyűltek össze a falufarsangra kora délután a település Fő terén, ahol a télűzés minden lényeges kelléke adott volt a jó hangulathoz. A résztvevőket frissen sült fánkkal, süteménnyel, illatozó forralt borral, teával kínálták a szervezők. Sokan jelmezt öltöttek az eseményre. 

– Nagyon örülök annak, hogy ilyen sokan elfogadták a Szigligeti Turisztikai Egyesület meghívását, és annak is, hogy ez a rendezvény megvalósulhatott. Bízom abban, hogy a mai program hagyományt teremt, s a jövőben lesz majd folytatása, akár bállal összekötve – mondta köszöntőjében Balassa Dániel polgármester. Beszéde végén felhívta a megjelentek, főként a gyerekek és szüleik figyelmét a polgármesteri hivatal udvarában külön erre az alkalomra kialakított játszóparkra. A sok érdekes, egyedi kialakítású játék nagy népszerűségnek örvendett a délután folyamán a farsangolók körében. 

A jelmezbe bújt gyerekek és felnőttek fáradozását tárgyi felajánlások átadásával értékelte a rendezvényt szervező egyesület. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában