Felesége a Covid miatt hunyt el

2022.03.11. 14:00

Egy hitelét törleszthette, de fájdalma még óriási a bakonykoppányi édesapának

Két kicsivel maradt egyedül az édesapa címmel már korábban írtunk Mihajlov Zsoltról, akinek felesége 25 évesen hunyt el a Covid miatt. Újszülöttjét már nem láthatta az édesanya. Több bakonyi településen összefogtak, hogy a félárvákat és az özvegyet támogassák.

Rimányi Zita

Mihajlov Zsolt Zorkával és Benettel

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Terhesen kapta el a koronavírust a bakonykoppányi édesanya, és a múlt év utolsó előtti napján sajnos a kórházban elhunyt. Kisfia, Benett pár hónapos, kislánya, Zorka lassan kétéves. Rögtön összefogott értük és az özvegyen maradt édesapáért a falu, ahol korábban hitelből építkezni kezdett a család. Azóta már számos másik településen hasonlóképp gyűjtésbe kezdtek a lakosok, hogy segíteni tudják Mihajlovékat. A szülőknek májusban lett volna a harmadik házassági évfordulójuk. Most a férj a gyerekeivel átmenetileg a húgáéknál lakik. 

– Sokat jelentenek az adományok. Szívből köszönöm mindenkinek az önzetlen segítséget, azoknak is, akiket nem ismerek, és akár csak kisebb összeget küldtek nekem, és azoknak, akiknek nem tudtam személyesen kifejezni a hálámat. A babaváró hitelt még nem fizettem ki, de a jelzálogkölcsönt már igen. Ehhez járultak hozzá a támogatások. A lelkiállapotom még nem változott. A legtöbben azzal biztatnak, hogy az idő segít feldolgozni a tragédiámat, de egyelőre úgy érzem, ahogy telnek a napok, a hetek, még nehezebb, még nagyobb a bánatom. A kislányom hasonlóképp szenved. Nyugtalan, mindig felsír éjszaka, és nappal is az édesanyját hiányolja. Egyelőre nem tudok válaszolni arra a kérdésére, hogy hol van. Erre még nem vagyok lelkileg felkészülve. Igyekszem elterelni a gondolatait, de egyre okosabb. Csak az a pozitív, hogy a tápszerrel etetett csecsemő, Benett szépen gyarapszik, és úgy tűnik, teljesen egészséges, bár még el kell rajta végezni több vizsgálatot – mondta el az édesapa. 

Minden családtagja segít Zsoltnak, és a bakonykoppá- nyiak, mások azt is felajánlották, hogy hetente együtt dolgoznak vele a házán, aminek átalakításába korábban belefogott. Jól haladnak a munkálatokkal. Bár ez fontos gyerekei sorsa miatt is, ennek az édesapa egyelőre mégsem tud örülni. Érthetően. Azt juttatja eszébe, hogy nem egyedül vállalta az átépítést, nem egyedülállóként akart itt lakni. Ez rendre fájdalomként hasít bele. 

Másrészt sok minden köti ide, itt lettek igazán család egykor feleségével, akinek nemrégiben volt születési évfordulója. Borzasztó nehezen élte át azt a napot Zsolt, emlékei felszakították amúgy is alig behegedt sebeit. Szeretne majd újra munkába állni, de jelenleg a gyerekeinek van rá nagy szüksége. Sok mindent át kell gondolnia teljesen felborult életében, de most nem tud hosszú távra tervezni. 

Ön is segíthet a Covid-árváknak

A bakonykoppányi önkormányzat alszámlát (50420764-10006519) hozott létre a Mihajlov család megsegítésére. Akik akár csak kisebb összeget utalnak ide, azoktól azt kérik, hogy a közlemény rovatba írják be: „Adomány”. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában