Díjátadás

2022.05.05. 17:00

Madárbarát alkotópályázatot hirdetett meg az ajkai cég

A környezettudatosságra, a fenntarthatóságra, az állatvilág védelmére hívja fel a figyelmet egy Ajkán működő autóipari vállalkozás, a Poppe + Potthoff Hungária Kft.

Tisler Anna

A legnépesebb pályázó korosztály az óvodások és kisiskolások voltak

Forrás: Gyarmati László

A cég negyedszer hirdette meg a Mentsd meg a madarakat! Óvd a természetet! nevű alkotó pályázatát, amelynek díjátadását a belvárosi kosárlabdacsarnokban tartotta. Gellén László ügyvezető igazgatótól megtudtuk, hogy a korábbi évekhez hasonlóan ismét százak mozdultak meg felhívásukra. A legnépesebb korosztály az óvodások és kisiskolások voltak. Ők pedagógusaik segítségével csoportos és egyéni rajzokat adtak be, sokan madáretetőt is készítettek. Az idősebb korosztályokból önállóan pályáztak. A jutalmuk a tudás megszerzésén és a közös munka örömén túl többek között hátizsák, torna­zsák, kulacs, és más hasznos dolog volt. Az átadáson játszóházba is hívták a kisgyermekeket, akiket fából készült ügyességi játékok, légvár, kosárhinta, arcfestés és bohócműsor várt. 
Dorner László alpolgármester Schwartz Béla polgármester és a városvezetés nevében köszöntötte a megjelenteket. Az alpolgármester gratulált a versenyben részt vevőknek, köszönetet mondott a szervezőknek, és mindazoknak, akik a megvalósításban részt vettek. A díjátadáson egyéni és csoportos alkotásokat jutalmaztak, valamint a közösségi oldalon a legtöbb szavazatot kapottakat is. 
A felnőttek közül a természetfotóival pályázó Rácz György nyert, aki a kezdetektől részt vesz, s mindig díjazott lett. A gyermekeknél egyéni pályázóként Horváth Levente, Ferenczi Léna és Orsós Rebeka kapott díjat. A négy–öt évesek rajzpályázatán első helyezést ért el Ferencsik Dorka, valamint Somogyi Edina Mia, második lett Horváth Ábel Boldizsár, harmadik Varga Natasa. A hat–hét éveseknél Kreiner Zsófi győzött, megosztott második helyen végzett Fehér Tiffani és Simon Ádám, harmadik lett Fekete Hanna. Az első–második osztályosoknál Bakos Míra Letícia, Murkucz Blanka és Bódi Blanka lett a sorrend. A negyedikeseknél Tóth Nikolett Jázmin és Farkas Zoé végzett az élen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában