Két év kihagyás után

2022.05.17. 10:00

Manókörrel újít idén a No Motor Fesztivál

Két év kihagyás után újra megszervezik a cseszneki No Motor Fesztivált, az idei lesz a 14. A koronavírus-járvány miatti szünet után sokan várják ezt a túralehetőséget, a nevezések alapján többen jönnek, mint korábban.

Rimányi Zita

Forrás: Pixabay

Több százan – többek között családok, baráti társaságok – járhatják be a 15, a 25, a 40 és a 70 kilométeres távokat. Utóbbit kerékpárral, az elvezet egészen Bakonybélig. Újításként kijelöltek egy Manókört a szervezők, a három kilométeres körsétát kisbabásoknak ajánlják, akár hordozókendőben, akár babakocsiban vihetik magukkal gyermeküket, tudtuk meg Trieblné Stanka Éva Renáta polgármestertől. 
Május 21-én bármivel lehet túrázni, csak ne motoros eszköz legyen. A korábbi alkalmakkor volt, aki kecskét sétáltatott, más talicskát tolt a kijelölt távon. A bakonyi táj gyönyörű részeit lehet megcsodálni közben. Akik hivatalosan beneveznek, pecséteket gyűjthetnek a túra állomásain, 11 ponton. Ötöt a faluban megtalálnak, legalább egy miatt ki kell menni erdős részre. Viszont akik legalább hatot megszereznek, ajándékot nyerhetnek, köztük számos értékes tárgyat, szolgáltatást, vacsorát, vendégházi éjszakát is kisorsolnak. 
Szombaton 7 és 18 óra között lehet teljesíteni a távokat, 19 órakor gyűlhetnek össze a résztvevők az eredményhirdetésre. Utána kezdődik a Folkbeat koncertje a nagysátorban a főtéren, ahol napközben a nevezés zajlik. Innen indul a túrázók többsége, akár a Kőris-hegyre is eljuthatnak. 
Akik nem vállalkoznak hosszabb kirándulásra, azokat vásár várja. Nem csak a fesztivál ajándéktárgyait vehetik meg, mintegy harminc kézműves és kistermelő kínálja portékáját, több, mint eddig bármikor a fesztivál történetében. Számos helybeli önkéntesként segíti a lebonyolítást, többen udvarukat ajánlották fel. Így a főtér közelében, az Aranyospatak vendégháznál lesz a gyerekparadicsom, a tájház mellett a pecsenyesütés. A zöldháznál és a szomszédos önkormányzati telken ugyancsak árusok pakolnak ki, és kézműves-bemutatókat tart kosárfonó, csuhés, kovács.  
A No Motor a falu egyik legnagyobb rendezvénye, ezúttal is várnak Zircről, Győrből, Székesfehérvárról és Budapestről is látogatókat. Parkolni a falu két végén érdemes: a temető melletti parkolóban, illetve abban, amelyet a focipályán alakítanak ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában