Inspiráló színek

2022.05.11. 15:00

Önkéntesek segítségével varázsolták újjá a Csolnoky Ferenc Kórház folyosóit

Önkéntes munkában, mindenfajta ellenszolgáltatás nélkül festette ki a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház épületének falait a PPG Trilak.

Forrás: PPG Trilak

A teljes projektben több mint 30 önkéntes is részt vett, akik egy vidámparki jelenetet elevenítettek meg a kórház egyik forgalmas váróterében.

A szakemberek Lovász Viktória designer segítségével a neves festékgyár palettájáról választották ki a színeket a kórház négy épületrészéhez.

“Célunk a betegek tájékozódásának megkönnyítése volt, hogy tudják, merre van a recepció, és hogyan tudnak onnan eljutni a kórházkomplexum különböző részlegeibe. Ezért döntöttünk úgy, hogy minden egyes épületrészt egyedi és jól megjegyezhető színűre festünk" – mondta Lovász Viktória.

A szakemberek a legnagyobb forgalmat lebonyolító folyosók és közösségi terek (központi betegfelvételi iroda, főbejárat, liftek előterei) falainak adtak új életet, az önkéntesekből álló csapat pedig egyetlen nap alatt egy fantázia vidámparkot ábrázoló jelenetsort festett fel az intézmény Gyermekgyógyászati Centruma mellett található közösségi falra. Az anyagi támogatás az új betegirányító táblák fedezetéül is szolgált.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója szerint a falfestmény üde színfolt, a derűt és életörömöt ábrázoló kép elnyerte betegeik és munkatársaik tetszését is. A főigazgató köszönetét fejezte ki a betegtájékoztató, betegirányító táblák elhelyezéséért, melyek segítségével pácienseik könnyebben eligazodhatnak az intézményen belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában