Koipontyok, tavirózsák és új híd

2022.08.24. 13:00

Szépül a tapolcai tópart

A szeptember végére tervezett pisztrángfesztiválra megszépülhet a Malom-tó környéke.

Tóth B. Zsuzsa

Varjas Judit új alkotása a Halas lépcsőhöz irányítja a sétálókat

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A napokban elkezdődött az alsó tavon átívelő híd felújítása, elemeinek cseréje. A felső tó melletti Halas lépcsőt pedig újrafesti időjárásálló festékkel Varjas Judit. 
A képzőművész a napokban még a lépcső melletti egyik tűzfalat dekorálja, azt követően újítja fel a lépcsőt. Mint megtudtuk, az új alkotás tavirózsákat, hullámokat, koipontyokat ábrázol majd egy teljes falfelületen. A tó látképe ugyancsak felkerül a képre, amely a Halas lépcső felé irányítja majd a turistákat. Sőt, ahogy korábban a lépcső első festésekor, úgy most is fest kis halakat a járdára a barlangtól és a városközponttól a tóig, hogy azok is segítsék az eligazodást az idegeneknek. A lépcső mintája nagyjából a régi lesz, az egyik hal helyére liliomokat, hullámokat fest majd az alkotó. Judit újra szeretné újra halászhálóval, kötéllel dekorálni a lépcsőt, ehhez elfogad adományokat, a régi hálók ugyanis tönkrementek mostanra. 

Fotós: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A festmények és a híd is elkészülhet szeptember végére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában