Gyermek- és ifjúsági nap

2022.08.28. 16:00

Vidám nyárbúcsúztatót tartottak Balatonedericsen

A Nemzeti Művelődési Intézet pályázati támogatásával rendezték meg a Zöld Hullám Strandfürdőben a nyári gyermek- és ifjúsági napot szombaton.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló-illusztráció

A nyár utolsó hétvégéjén remek strandidő várta a résztvevőket, minden korosztály érdeklődött a programok iránt. Azok között ételszobrászat, arcfestés, nemezelés, ugrálóvár, óriás társasjáték szerepelt, de a legtöbben MóKata interaktív zenés gyermekműsorán szórakoztak. Az óriás buborékshow-ba bekapcsolódtak a legkisebbek is, Galambos Ferenc bűvész pedig látványos trükkjeivel ejtette ámulatba a közönséget. 

A nemezelés technikáját sok gyerek megtanulta
Fotós: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Antal Zoltánné, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt szakmai vezetője elmondta, hogy az idei nyáron több eseményt támogatott az EKF is, most a kultúra került előtérbe. Már a jövő évi programokat szervezik, a támogatás adott. A következő időszak kulcsszava a gasztronómia lesz. Borfesztivál és hungarikumpályázat valósul, meg, pálinka- és bormustra szerepel a programok között. Azok már ez év szeptemberében összekötik a Balatont a Somlóval. Utóbbi borvidék borászai érkeznek előadást, szakmai továbbképzéseket tartani Balatonedericsre, majd az edericsiek idővel ezt viszonozzák. A két térség között, Nyirádon pálinkamustrára hívnak mindenkit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában