Adománygyűjtés

2022.10.08. 14:53

Segítik a négylábú árvákat: megtelt kutyákkal és gazdikkal a füredi Koloska-völgy

Adománygyűjtéssel egybekötött kutyás napot szervezett Bujpál Bernadett gyepmester vezetésével a Balatonfüredi Ebrendészeti és Gyepmesteri Telep a Koloska-völgyében szombaton, ahol rendkívül érdekes és színes programokkal várták az érdeklődőket.

Kovács Erika

Fotó: PESTHY MARTON

Már szombaton reggel megtelt a páratlan természeti szépségéről híres balatonfüredi kirándulóhely, a Koloska-völgy, ahova érkeztek kutyákkal, macskákkal és haszonállatokkal is, hogy felhívják a figyelmet az állatok kiszolgáltatott helyzetére. Vörösmarty Éva megyei alelnök, önkéntes azt mondta, az állatvédelemben legfontosabb az összefogás, az együttműködés, melyre kitűnő példa a mostani esemény is. 

Az egyesület tagjai palacsintát sütöttek, és a befolyt összeggel a füredi telepet támogatják, mellyel, mint mondta, kitűnő együttműködésben állnak. 

Kis Virág, a megyegyűlés tagja elismeréssel beszélt a menhelyek dolgozóinak munkájáról, illetve a rendezvényről, mellyel az állatokat segítik. 

Gáspár Ákos balatonfüredi képviselő, aki egyben a menhely önkéntese, mentett kutyájával, Kontival érkezett a rendezvényre. Úgy mondta, szívügyének tekinti és régóta elkötelezett az állatvédelem, a felelős állattartás mellett is. – Azt gondolom, hogy a város nagyon büszke lehet állatvédő csapatára, hiszen az önkéntes tagok évek óta az állatok megmentéséért, az örökbefogás népszerűsítéséért is dolgoznak. Ez az összefogás  és kitartás a mai rendezvényen is bebizonyosodott. Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen összetartó és lelkes állatvédelmi csapat tagja lehetek. Közös ügyünk az állatvédelem – fogalmazott a képviselő.  

Az emberek arról beszéltek, családtagnak tekintik a négylábúakat, meggyőződésük, hogy az embert jobbá teszi az állatok közelsége. Alapvetőnek tekintik az ivartalanítást, a vásárlás helyett a menhelyekről történő befogadást. Mások hatalmas bográcsokban főztek finomságokat. A rendezvény alatt az Ebrendészeti és Gyepmesteri Telep és a menhely árvái számára adományt gyűjtöttek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában