Színek

2022.10.11. 09:00

Zöld-barna ősz a Bakonyban

Még élénkzöld színekben is bővelkednek az erdők, de azok már sok helyen barnával vegyülnek, és a levelek többi pompás őszi árnyalatával.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita

Szinte bármerre érdemes ilyenkor elindulni a Bakonyban, hogy ezt a csodát lássuk, még azelőtt, hogy a zöldek még jobban megfogynának és átvenné a színarányokban a vezetést a sárgás, vöröses aranylás. Aki csak rövid időt tud szánni erre és átutazóban van a környéken, annak az javasolható, hogy a Győrt Veszprémmel összekötő 82-es számú főútról térjen le Olaszfalunál. Pár perc alatt eljuthat a községhez tartozó Alsópere közelébe, ahol a fasorok és a dombok, mezők látványa pár mély lélegzetvétel alatt hetekre feltöltheti. Alsópere egyébként már az Árpád-korban lakott településnek számított, később a gazdag főnemesek, a Nádasdyak alakították ki itt vadgazdálkodási központjukat. Nemrégiben is a környéken vadásztak a szakemberek a szavasbőgés idején, és itt állították ki a gímszarvasbika-trófeákat. Az utazó inkább csak egy vadgesztenyét tegyen a zsebébe emlékül, amúgy anélkül sem felejti a táj nyújtotta útravalót! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában