Micsoda csobbanás volt!

2022.12.31. 17:46

Balatoni fürdőzéssel búcsúztattuk az óévet

Kitűnő hangulatú szilveszteri csobbanást, illetve óévbúcsúztatót szervezett Kormány Krisztián tréner, életmódtanácsadó vezetésével a BodyHack csoport a csopaki strandon december 31-én, melyen mi is részt vettünk.

Kovács Erika

Fotó: Penovác Károly/Napló

A szervezők kérték, a hangulat kedvéért minél többen vigyenek magukkal valami strandolós holmit. Mi ezt megfogadtuk, vittünk matracot, a merülés mellett azon ringatóztunk a téli Balatonon. Nem kérdőjelezték meg a megjelentek, hogy valóban négy évszakos-e a Balaton, mert szerintük a tóban egész esztendőben, és nem csak nyáron lehet úszni, fürödni, mely mindig kivételes élményt ad az embernek. A hideg vizes merülés, mely ezúttal öt percen át tartott a háromfokos tóban, a hétfokos hőmérséklet mellett garantálta a tökéletes felfrissülést, a stresszmentes környezetet, miközben teljesen megszűnt az ember körül a külvilág, és csak magára figyelt. A merülést megfelelő légzőgyakorlat előzte meg a szaunák épületében, majd alapos bemelegítés a vízparton, kitűnő zene mellett. 

A téli fürdőzéshez mindemellett nagy szükség volt kőkemény elhatározásra és kitartásra is, hogy aztán a hideg vizes merülés, illetve fürdőzés után a visszamelegítést a jótékony reszketés mellett az ember a parton végezze, ezzel is erősítve immunrendszerét, egészségét, fittségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában