Hatalmas siker

2022.12.04. 13:09

Tömegek várták a Mikulás-vonatot Balatonfüreden

Rengeteg ember, kisgyermekes család várta az ünnepi díszbe öltöztetett Mikulás-kisvonatot Balatonfüreden, ahol a hatalmas érdeklődés miatt a tervezettnél is több útvonalon szállítja az utasokat december 4-én, vasárnap. A kiemelkedő ünnepi eseményt Gáspár Ákos önkormányzati képviselő és a vonatot működtető Bablena család szervezte meg.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Már az induláskor, a Köztársaság lakótelepnél rengetegen várták a kellemes karácsonyi dallamokkal érkező, gyönyörűen feldíszített, téliesített kisvonatot, rajta a Mikulással, aki a puttonyából édességet, gyümölcsöt adott a gyermekeknek és meleg teát is kínáltak. Cseh-Priskin Henrietta és férje, Cseh Péter, aki a kis Zénóval és Annával érkezett, azt mondta, nagy izgalommal várják a Mikulást, az ünnepi kisvonatot, amely az egész családnak különleges élmény lesz. Nekik emlékezetes marad a gyönyörű lakótelepi karácsony is, melyben nemrég lehetett részük. Mindig nagyon várják a lakótelepi rendezvényeket, melyek kitűnőek. 

A Bablena család, így László és Marcsi, valamint lányuk, Dolly szerint nagyon fontos, hogy ebben az ünnepi időszakban a gyerekekre is gondoljanak, ezért ajándékozzák meg őket a vonatozással. A járművet nagy szeretettel öltöztette a család ünnepi díszbe. – Nem volt kérdés, hogy csatlakozom a Bablena családhoz, mert azt gondolom, folytatnunk kell ezt a népszerű és kedves összejövetelt. Büszkeséggel tölt el, hogy a város vállalkozói közül sokan mellénk álltak, hogy együtt csaljunk mosolyt a gyermekek arcára – fogalmazott Gáspár Ákos önkormányzati képviselő, aki unokaöccsével, a kis Marcival érkezett.

Karácsony Zsolt egy vendéglátós család képviseletében kiemelte, mindig lényegesnek tartották, hogy segítsenek, illetve támogassák a különféle rendezvényeket, de amióta kisgyermekük van, mindezt még fontosabbnak tekintik. 

A tűzpiros kisvonatot végig tömegek várták Balatonfüreden, mely több helyszín, így a vásárcsarnok, a Hősök tere és az Ifjúsági-lakótelep érintésével érkezik meg a Balatonhoz, a Vitorlás térre, hogy a Mikulás ott is megajándékozza a gyermekeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában