Furcsa vendég

2022.12.10. 19:00

Vaddisznókaland a badacsonylábdihegyi strandon (videó)

Pénteken reggel a badacsonylábdihegyi strandon egy borjú méretű vaddisznó volt az első vendég - olvasható a Likebalaton cikkében.

Forrás: Facebook/Ökoturisztikai Látogatóközpont

Mint írják, pénteken reggel a lábdihegyi strandon egy termetes vaddisznó ásására lett figyelmes az Ökoturisztikai Látogatóközpont munkatársa.
— Hagytam volna békésen táplálkozni, de azért mindennek van határa. Túrjon máshol. Udvariasan kitessékeltem, persze még neki állt feljebb — írja posztjában a megfigyelő. — A víz felől érkezett és arra is ment el. A Balaton-parti nádasok tele vannak vaddisznóval. A túlszaporodott állomány és az egyre fogyó élőhelyek miatt a vízparti nádasok jó búvó- és táplálkozóhelyet jelentenek a vadaknak.

— Gondolom, más balatoni strandokon is hasonló a helyzet. Ritka az ilyen találkozás, de azért akik naplemente után járnak a vízpartra sétálni, azok legyenek óvatosak! — tanácsolja a látogatóközpont munkatársa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában