Micsoda hangulat!

2023.01.01. 20:00

Brazil szambashow forrósította fel a füredi éjszakát

A riói karneválok parádés világát keltették életre a kitűnő szambatáncosok, akik lenyűgöző, Brazíliában készült kosztümjeikben elhozták a vidám, pörgős trópusi életérzést, felforrósítva ezzel a szilveszteri éjszakát a füredi Hotel Golden Lake Resortban.

Kovács Erika

Vérpezsdítő szambashow-val bűvölte el a vendégeket a SambAmor, azaz a Szambaszerelem tánccsoport

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Vérpezsdítő szambashow-val bűvölte el a vendégeket a SambAmor, azaz a Szambaszerelem tánccsoport képviseletében Herein Zsuzsi, Inczédy Kriszti, Kiss Kata és Wisniewski Fanni az elegáns hotelben, ahol a forró hangulatú tánctól a levegő is vibrált, megelevenedett a brazil életigenlés. Az ember szinte érezte a trópusi hőség simogatását, látta a dél-amerikai országban mindig ragyogó napsütést, a lenyűgöző óceánparti szakaszokat. Minden kosztüm a szamba hazájából, Brazíliából érkezett, egyedi, kézzel készített darabok. 
A műsor alatt a táncosok átöltöztek, egyrészt a műsor dramaturgiája miatt, másfelől, hogy szélesebb palettáját mutathassák meg ezeknek a gyönyörű ruháknak. Céljuk, hogy elvarázsolják a közönséget Brazília karneváli forgatagába, hogy a nézők is átérezzék ezt a vidám, pörgős, forró hangulatú életérzést. Ezt a hangulatot hozták el hozták el Balatonfüredre a felcsendülő szambadallamok is. A lenyűgöző show végén a közönséget is bevonták pergő ritmusú a táncba. 

A táncosok elmondták, 2016-ban alapított csapatuk neve hűen tükrözi szenvedélyüket ez iránt az afrikai eredetű, Brazíliában kialakult, vérpezsdítő tánc iránt. Elhivatottan dolgoznak azon, hogy bemutassák a magyar és a nemzetközi közönségnek a brazil karneválok hangulatát, és mind többen betekintést nyerjenek Brazília színes kultúrájába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában